Peter Handzuš Tlačové správy Tlačové správy

OC Forum si pripomína veľkonočné tradície

Veľká noc sa kedysi pýšila pestrosťou zvykov a tradícii, ktoré je dobré si pripomenúť aj v dnešnej, uponáhľanej dobe, na čo nezabúda ani obchodné centrum Forum Poprad - v spolupráci s Podtatranským múzeom pripravilo hneď tri zaujímavé podujatia.

Ilustračný obrázok k článku OC Forum si pripomína veľkonočné tradície
Foto: Peter Stas

Presklenné prliečelie jednej z prevádzok sa zmenilo na výstavu s názvom „Veľká noc pod Tatrami“, ktorá sprostredkovala návštevníkom centra podľad na 4 expozície mapujúce tradície Veľkej noci. „OC Forum prinieslo do Popradu nové nákupné príležitosti, no okrem toho chceme našim návštevníkom sprostredkovať aj kultúru. Chceme byť viac, ako len „nákupné centrum“, čoho príkladom je aj naša spolupráca s múzeom,“ uviedla manažérka centra Zuzana Maliková. Ide už o druhý spoločný projekt – v rovnakej prevádzke Podtatranské múzeum počas vianočných sviatkov inštalovalo výstavu Čaro tradičných Vianoc.

Ďalším spoločným projektom sú tvorivé dielne “Zdobenie kraslíc”, ktoré prebiehajú od pondelka 21.3. do stredy 23.3.2016. Centrum tak v dopoludňajších hodinách navštívia žiaci viacerých popradských základných škôl, ktorí si tu prídu vyzdobiť kraslice. Tvorivé dielne však slúžia širokej verejnosti a preto potrvajú až do 18.hodiny.

Veľkonočným zvykom a tradíciám bude patriť aj facebookový profil, na ktorom si pripomenieme najdôležitejšie sviatky Veľkej noci. Opäť v spolupráci s múzeom zaspomíname, ako to bolo kedysi.

Záver veľkonočného týždňa bude patriť vo FORUMe trhom, ktoré potrvajú tri dni štvrtok, piatok a sobotu. Návštevníci centra si tak budú môcť kúpiť kraslice, výrobky z dreva, z prútia, Velkonočné výzdoby, bahniatka, či zlatý dážď, ktoré k najväčším cirkevným sviatkom v roku patria.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

OC Forum si pripomína veľkonočné tradície
27
Galéria
Foto: Peter Stas
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM