Peter Handzuš Rôzne

Ocenia dobrovoľníkov z Prešovského kraja a Zakarpatskej oblasti Ukrajiny

Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) bude už po deviaty raz udeľovať ocenenia jednotlivcom i kolektívom, ktorí svojou dlhoročnou prácou, prejavom solidarity či výnimočným činom nezištne pomohli iným alebo pozitívne ovplyvnili svoje okolie.

Odovzdávanie ocenení Krajské srdce na dlani 2010 sa bude konať 25. novembra o 14. hodine v Parku kultúry a oddychu – Čierny orol v Prešove.
Ako dnes uviedla pre TASR koordinátora PDC Juliana Hajduková, nominácie na ocenenie maximálne jedného kandidáta môžu zaslať právnické subjekty alebo skupiny minimálne troch ľudí do piatka 12. novembra na adresu PDC, ul. 17. novembra 11, Prešov. Návrh musí obsahovať meno, priezvisko a dátum narodenia nominovaného, zdôvodnenie, časový rozsah a popis náročnosti dobrovoľníckej práce a jej význam práce pre spoločnosť. Okrem toho je potrebné priložiť jednu fotografiu, ktorá zachytáva nominovaného pri jeho činnosti.
O výbere ocenených bude rozhodovať minimálne päťčlenná komisia zložená z lídrov mimovládnych a spoločenských organizácií, zástupcov samosprávy a médií.
„Ukazuje sa, že práca v oblasti dobrovoľníctva má nesmierny význam pre spoločnosť, preto sa každoročne pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov, ktorý si pripomíname 5. decembra, snažíme morálne oceniť kolektívy i jednotlivcov, ktorí pomáhajú v rôznych oblastiach. Zároveň tak chceme motivovať mladých i starších, aby sa viac zapájali do takýchto činností,“ dodala Hajduková.
Zdôraznila, že v tomto ročníku budú oceňovať okrem dobrovoľníkov z Prešovského kraja aj osobnosti a kolektívy zo Zakarpatskej oblasti Ukrajiny. Ich nomináciu a výber uskutočnili v spolupráci s užhorodskou pobočkou Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku.
Deviaty ročník oceňovania dobrovoľníkov organizuje PDC v spolupráci s Mestským úradom v Prešove, Radou mládeže Prešovského kraja a Slovenskou spoločnosťou pre zahraničnú politiku.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM