Správy

Očkovanie bez registrácie: V obchodných centrách vám pichnú vakcínu na počkanie

Stačí, ak si so sebou záujemcovia o očkovanie vezmú občiansky a zdravotný preukaz.

Ilustračný obrázok k článku Očkovanie bez registrácie: V obchodných centrách vám pichnú vakcínu na počkanie
Zdroj: TASR/AP

Bez registrácie na počkanie sa môžu aj najbližšiu nedeľu (8. 8.) zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 záujemcovia v prešovskom obchodnom centre (OC) na sídlisku Sekčov a popradskom OC na Dlhých Honoch, informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

Očkovanie bez registrácie

Očkovať sa bude v čase od 10.00 do 18.00 hod. bez nutnosti registrácie. Pre obe centrá má kraj pripravených po 500 jednodávkových vakcín Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson.

V sobotu (7. 8.) bude PSK očkovať aj vo svojom veľkokapacitnom očkovacom centre (VKOC) v Poprade. A to v čase od 8.00 do 16.00 hod. K dispozícii má 750 vakcín od Pfizer/BioNTech.

„Rovnakou vakcínou bude očkovať aj výjazdová očkovacia služba (VOS). V utorok 10. augusta preočkuje 120 ľudí v Novej Lesnej a vo štvrtok 12. augusta preočkuje druhou dávkou 100 väzňov v Prešove a Sabinove,“ uviedla Heilová.

Doteraz zaočkoval PSK prostredníctvom svojich VKOC a VOS takmer 190.000 ľudí. Uplynulý víkend (31. 7. – 1. 8.) pritom podal 5 015 vakcín, z toho 894 vakcín záujemcom v obchodných centrách v Prešove a Poprade na počkanie, teda bez nutnosti registrácie.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM