Šport

Od chrobákov po veteránov: V Poprade sa stretne približne 150 lukostrelcov

Poprad bude dejiskom Slovenského pohára v halovej lukostreľbe, ktorého sa zúčastní približne 150 súťažiacich. Konať sa bude pod záštitou popradského primátora.

Ilustračný obrázok k článku Od chrobákov po veteránov: V Poprade sa stretne približne 150 lukostrelcov
Zdroj: Dnes24.sk

Už po druhýkrát sa bude v Poprade strieľať z lukov. A to teda poriadne. Približne 150 strelcov a strelkýň rozdelených do kategórií chrobáci, mladší žiaci a žiačky, starší žiaci a žiačky, kadeti a kadetky, juniori a juniorky, muži a ženy a napokon veteráni a veteránky, zaplní telocvičňu na Základnej škole Komenského v Poprade.

Druhý ročník Slovenského pohára v halovej lukostreľbe sa bude konať v sobotu 2. februára od 8:00 do 17:00 a to pod záštitou primátora mesta Poprad Antona Danka.

Strieľať sa bude na vzdialenosť 10 a 18 metrov s rôznymi veľkosťami terčov od 80 centimetrov cez 40 centimetrov až po takzvané trojičky (redukovaný 40 centimetrový) a s lukmi – olympijský luk (OL), holý luk (HL), kladkový luk (KL), dlhý luk (DL).

Súťaž Slovenský pohár sa koná v halovej zimnej a terčovej letnej sezóne. Zimná časť je rozdelená na tri regióny, a to západ, stred a východ krajiny. Zúčastniť sa ale môžu strelci z celého Slovenska. Celoslovenské finále sa uskutoční z najlepších strelcov vo svojich ketegóriách a divíziách zo všetkých troch regiónov.

foto: ilustračné

Vo videu si môžete pozrieť basketbalový zápas medzi Iskrou Svit a Interom Bratislava.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM