Peter Handzuš Basketbal

Od dnes basketbal zase podľa plánu

V pondelok sa v Banskej Bystrici vrcholní predstavitelia slovenského basketbalu dohodli, že najvyššia mužská i ženská súťaž budú pokračovať podľa plánu.

V pondelok sa v Banskej Bystrici vrcholní predstavitelia slovenského basketbalu dohodli, že najvyššia mužská i ženská súťaž budú pokračovať podľa plánu. Pre finančné problémy Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) sa totiž neodohrali už dve kompletné kolá najvyššej mužskej domácej súťaže a aj tri víkendové stretnutia ženskej extraligy. Rozhodcovia vstúpili do štrajku, keďže SBA im nevyplatila odmeny za október 2010. „Dôležité je, že sme našli spoločnú reč a bude sa normálne hrať. Nebudem sa vyjadrovať k tomu, či rozhodcovia dostali svoje peniaze a akým spôsobom sa vyrieši celá nepríjemná situácia. Všetky celoslovenské súťaže by sa mali uskutočniť podľa plánov,“ informoval agentúru SITA v pondelok večer predseda Združenia ženských basketbalových klubov Miloš Drgoň.

V športovej hale Dukla na Štiavničkách sa v pondelok od 17.00 h stretli zástupcovia výkonných výborov SBA, Združenia mužských i ženskej basketbalových klubov (ZMBK a ZŽBK), Združenia rozhodcov SBA, sekcie Extraligy mužov ZMBK a sekcie Extraligy žien ZŽBK, Združenia trénerov a sekretár ZMBK/ZŽBK.

Zdroj: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM