Správy

Odklepnuté: Nedostavaný areál bude sídlom Strednej športovej školy v Poprade, VIZUALIZÁCIE

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja odsúhlasili veľkú investíciu na vybudovanie športovej školy v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Odklepnuté: Nedostavaný areál bude sídlom Strednej športovej školy v Poprade, VIZUALIZÁCIE
4
Galéria

Poslanci prešovského krajského zastupiteľstva v pondelok (15. 1.) schválili zámer na umiestnenie Strednej športovej školy (SŠŠ) v priestoroch dnes nedostavaného športového areálu Activ Zone v Poprade.

Vyše 10 miliónov

Ako informoval predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský, projekt, ktorý presiahne čiastku desať miliónov eur zahŕňa okrem školy aj tréningovú hokejovú halu, multifunkčnú športovú halu, internát, ako aj o vybudovanie atletickej dráhy a parkovísk. Takisto bude potrebné vybudovať odbočovacie pruhy v oboch smeroch zo štátnej cesty I./18 a prístupovú komunikáciu.

Škola už funguje

Strednú športovú školu zriadil PSK pred dvoma rokmi pre potreby zabezpečenia štúdia nadaných športovcov – reprezentantov Slovenska a Prešovského kraja. Škola má dva učebné odbory, športový manažment a športové gymnázium. Aktuálne sídli v prenajatých priestoroch v budove na Francisciho ulici v Poprade.

Ako sa uvádza v materiáli k zasadnutiu PSK, pôsobenie SŠŠ v týchto priestoroch je možné maximálne do začiatku školského roka 2022/23, keďže otvorenie Hokejovej akadémie pri SŠŠ vylučuje kapacitne zabezpečiť dostatok tried pre výučbu. Škola okrem toho momentálne nedisponuje žiadnym športovým priestorom a všetky hodiny športovej prípravy sa realizujú v prenajatých priestoroch. Žiaci sa presúvajú medzi športoviskami po meste.

Prispeje aj SĽZH

V materiáli sa ďalej píše, že cena za odkúpenie dostavaného areálu podľa požiadaviek PSK predstavuje sumu 11.797.824 eur s DPH. V cene však nie je zarátaná atletická dráha a interiérové vybavenie. Slovenský zväz ľadového hokeja by mal prispieť sumou dva milióny eur, z Fondu na podporu športu bude PSK žiadať jeden milión eur a zo Slovenského atletického zväzu 500.000 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

VIZUALIZÁCIE: Takto bude vyzerať nová športová škola v Poprade
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM