Samospráva

Odklepnuté: Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy

Mesto Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy.

Ilustračný obrázok k článku Odklepnuté: Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy
Foto: Pavol Hrabovský

Cieľom tohto opatrenia je zmiernenie negatívnych sociálno-ekonomických dôsledkov pandémie ochorenia COVID-19. Umiestnenie letnej terasy tak bude do 31. októbra bezplatné. Návrh, ktorým sa mení a dopĺňa všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o miestnej dani za užívanie verejného priestranstva, schválili v stredu (14. 4.) poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Poprade.

Z dôvodu uzatvorenia prevádzok došlo k zhoršenej finančnej situácii aj prevádzkovateľov letných terás, ktoré sú súčasťou stálych prevádzok. „Prijatím VZN sa aspoň čiastočne zmiernia negatívne dosahy pandémie nielen na podnikateľov, ale aj na ich zamestnancov. Ostatné kritériá pri užívaní verejného priestranstva – umiestnenie letnej terasy, ostávajú nezmenené,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

Ako sa ďalej píše, letné terasy môžu byť prevádzkované, až keď nadobudne účinnosť opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR, na základe ktorého bude možné prevádzkovať „vonkajšie terasy“ podľa podmienok uvedených v tomto opatrení. „Chceme vyjsť v ústrety a opäť bezplatne umožniť všetkým, ktorí vlastnia terasy, aby mohli dobehnúť sčasti to, čo zameškali,“ podotkol počas MsZ primátor Anton Danko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM