Pavol Hrabovský Správy

Odklepnuté poslancami: Bufety na zimnom štadióne zmenia majiteľa

Tri bufety na popradskom zimnom štadióne, ktoré doteraz patrili mestu, zmenia majitelia. Rozhodli tak poslanci mestského zastupiteľstva po vášnivej debate.

Ilustračný obrázok k článku Odklepnuté poslancami: Bufety na zimnom štadióne zmenia majiteľa
10
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský

Prenájom bufetov môže pomôcť klubu HK Poprad, keďže od roku 2021 mesto ruší podporu seniorského športu. Klub bude jediným prenajímateľom bufetov na zimnom štadióne v Poprade.

Potrebné peniaze pre klub

Poslanci schválili návrh na prenájom bufetov pre HK Poprad, ktorý bude po novom prenajímateľom všetkých štyroch stánkov s občerstvením. Popradský hokejový tím, bol už v minulosti prenajímateľom jedného zo spomínaných bufetov, ku ktorému sa pridávajú ďalšie tri.

Mesto súhlasilo s týmto návrhom, predovšetkým kvôli vylepšeniu finančného stavu klubu. Zisk z predaja občerstvenia pôjde priamo do jeho kasy. Návrh na prenájom poslanci odsúhlasili v stredu, 17. júna, na 3. plánovanom zasadnutí Mestského zastupiteľstva.

Nešlo to hladko

Proti rozhodnutiu mesta Poprad vystúpila poslankyňa Helena Mezenská, ktorá bránila záujem miestneho podnikateľa. Ten bol pred rozhodnutím mesta prenajímateľom priestorov bufetov na zimnom štadióne a rozhodol sa ju kontaktovať. Reagoval nato poslanec Marián Barilla:

„Stojíme pred otázkou či uprednostníme záujem jedného súkromného podnikateľa, alebo záujem jedného subjektu, ktorý vystupuje svojím rozsahom a vážnosťou pre mesto Poprad v úplne inom rozmere.“

Strih pre seniorský šport

Z výsledkov prieskumu agentúry AKO v roku 2019 vyplynulo, že len 33,7 percenta opýtaných je za podporu profesionálnych klubov dospelých. Viac ako 62 percent je za to, aby sa finančné prostriedky použili pre iné oblasti. Poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré prebehlo 31. októbra schválili, že na rok 2020 dostanú seniorské športové kluby polovičnú dotáciu a od roku 2021 už samospráva priame dotácie na ich činnosť poskytovať nebude. Ako uviedol minulý rok primátor Anton Danko:

„Som proti tomu, aby sme profesionálne kluby dospelých podporovali priamou dotáciou. Od roku 2021 sa budeme riadiť podľa výsledkov tohto prieskumu.“

Primátor počas tohtoročného 3. Mestského zasadnutia ubezpečuje fanúšikov popradského športu, že mesto dokáže podporiť kluby v čase existenčnej krízy, kedy by hrozil ich zánik. Platí to aj v prípade popradského hokeja: „Ak by došlo k takej situácií, určite by sme rokovali ďalej a urobíme všetko preto, aby hokej v Poprade nezanikol,“ doplnil Danko. Mesto bude od roku 2021 naďalej finančne podporovať športovú mládež a prispievať chce aj na prevádzku športovísk.

Nezabudnite nás aj naďalej sledovať na našom Facebooku a Instagrame. Nenechajte si ujsť aktuálny obsah z Popradu a okolia.

3. plánované zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Poprade
10
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM