Marián Handzuš Rôzne

Odmena pre zodpovedných psíčkarov: Budú platiť menej?

Zástupcovia popradského výcvikového strediska pre psov prišli s myšlienkou zvýhodniť majiteľov psov, ktorí sa o svojich domácich miláčikov príkladne starajú. Môžu sa zodpovední vlastníci tešiť na nižšie poplatky?

Výcvikový areál spoločnosti Canislog, ktorá funguje už takmer pätnásť rokov, má byť zadarmo prístupný všetkým majiteľom. Športový a kynologický klub však požaduje pre psov, ktorí výcvikom prejdú, úľavy na mestských poplatkoch. Za príklad dáva aj iné slovenské mestá, kde podobná spolupráca funguje.

„Vzhľadom na to, že títo psíkovia sú plne trénovaní, máme zámer žiadať o pomoc vlastníkom a zvýhodniť ich, čo sa týka daní,“ priblížil Jozef Olearčin. K dispozícii pre mesto je výcvikové stredisko s programom výcviku poslušnosti (príklad môžete vidieť [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.136025_Stol­skym-detom-okorenili-oslavu-ich-dna-lietajuce-dravce]na tejto akcii[/link]), cez možnú spoluprácu s policajnými jednotkam až po odborné prednášky.

[blockquote][co­lor=#ff0000]V sú­časnosti sa požiadavka prejednáva na príslušných orgánoch mesta Poprad. Podľa vyjadrenia sekretariátu sú nutné rokovania o detailnejších podmienkach. O ďalšom vývoji vás budeme informovať.[/co­lor][/blockqu­ote]

Poprad24

Odmena pre zodpovedných psíčkarov: Budú platiť menej?
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM