Monika Vengrínová Rôzne

Odpratávanie parkovísk od snehu znemožňujú zaparkované autá: SMK prosí o pomoc s ich vyprázdnením

Aj v piatok sa pracovalo na odstraňovaní následkov snehovej kalamity. Zapojených bolo 22 mechanizmov, ktoré boli rovnomerne rozdelené na sídliskách a v jednotlivých častiach mesta. Pre zaparkované autá však nie je možné vyčistiť parkoviská. SMK preto prosí o pomoc a žiada o ich vyprázdnenie.

Ilustračný obrázok k článku Odpratávanie parkovísk od snehu znemožňujú zaparkované autá: SMK prosí o pomoc s ich vyprázdnením
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

22 mechanizmov, z toho sedem zo Správy mestských komunikácií (SMK) v Poprade a ďalších 15 od externých dodávateľov, bolo v dnešný deň rovnomerne rozdelených na sídliskách a do jednotlivých častí mesta. Pracovali na čistení chodníkov a ciest zaradených do zimnej údržby.

Snehová fréza pracovala na rozširovaní chodníkov popri ceste 1/67 z centra mesta na sídlisko JUH. Spolu 70 pracovníkov menších obecných služieb čistilo chodníky na sídlisku JUH, v centre mesta, v okolí nemocnice a tiež medzi MsÚ a obvodným úradom. Vývoz snehu pokračoval v uliciach Uralská, Chalupkova, Oravská a Budovateľská.

„Správa mestských komunikácií(SMK) v Poprade sa obracia na domových dôverníkov a predsedov bytových spoločenstiev v meste s návrhom a zároveň prosbou o pomoc. Keďže čistenie parkovísk v obytných zónach je kvôli parkujúcim autám veľmi komplikované, neraz nemožné, odporúčajú mestskí cestári formou vyveseného oznamu alebo inak dohodnúť vyprázdnenie parkoviska na presný čas a o tomto čase upovedomiť dispečing SMK,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda a dodal, že zimná údržba vo chvíli uvoľnenia parkoviska operatívne pošle mechanizmus, ktorý prázdne parkovisko dokáže rýchlo vyčistiť. Telefónne číslo na dispečing je 052/7731526.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM