Martin Sýkora Samospráva

Odstávka vody, výmena potrubia: Po rozkopávkach kvalitnejšia voda

Od 15. augusta sa na sídlisku Sever v Kežmarku začne s výmenou rozvodov tepla a teplej úžitkovej vody. Treba rátať s rozkopávkami, ktoré znepríjemnia život.

Ilustračný obrázok k článku Odstávka vody, výmena potrubia: Po rozkopávkach kvalitnejšia voda
Zdroj: TASR

Výmenu rozvodov pre ústredné kúrenie a pre teplú vodu bude realizovať správca bytových a nebytových priestorov a dodávateľ tepla v meste Kežmarok spoločnosť Spravbytherm, s. r. o.

Najprv Pod lesom

Ako informoval konateľ spoločnosti Marián Bešenej, odstávka teplej vody je naplánovaná v prvej fáze na ulici Pod lesom od 15. do 31. augusta.

„Na ulici Pod lesom bude odstávka len teplej vody, studená voda potečie,“ uviedol Bešenej a dodal, že rekonštrukciu potrubia sa budú snažiť urobiť v čo najkratšom čase. Asi 45-ročné rozvody dosiahli svoju životnosť. Tie plánujú zameniť za vysokokvalitné predizolované plastové potrubie.

„Životnosť rúr je viac ako 50 rokov, pričom sa vyznačujú nízkou tepelnou stratou a vysokou bezpečnosťou,“ povedal Bešenej.

Náklad vo výške asi 300-tisíc eur plánuje Spravbytherm financovať z vlastných zdrojov. „Touto investíciou sa zlepšia vlastnosti teplej úžitkovej vody. Pri plastovom potrubí nedochádza k usadeninám a inkrustám vo vnútri potrubia. Očakávame celkové zlepšenie kvality vody,“ priblížil inžinier Bešenej.

Foto: Slávka Kellová

Sever budúci rok

Na susednej ulici – Severná sa budú realizovať výmeny rozvodov počas leta budúceho roku. Táto investícia súvisí s prípravou revitalizácie vnútroblokov na sídlisku Sever.

Spoločnosť Spravbytherm s.r.o. zabezpečuje v Meste Kežmarok výrobu a dodávku tepla, správu bytových a nebytových priestorov. Teplo na ústredné vykurovanie a teplú úžitkovú vodu dodáva do približne 3 400 bytov. Je mestskou spoločnosťou so 100% podielom Mesta Kežmarok.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM