Pavol Krupka Kultúra

Ohúrila porotu: Deväťročná víťazka violončelovej súťaže hrala v Matejovciach

Na trojkráľovom koncerte v kostole v Poprade-Matejovciach vystúpilo slovenské sláčikové kvarteto Ad gloriam Dei. Hudobným hosťom telesa bola aj deväťročná violončelistka Anna, víťazka súťaže Violončelová jeseň 2014. Jej vystúpenie, ako sme avizovali pred týždňom, vám ponúkame v našom videu.

Ilustračný obrázok k článku Ohúrila porotu: Deväťročná víťazka violončelovej súťaže hrala v Matejovciach
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi najhranejšie skladby na rôznych umeleckých podujatiach patrí Händlovo Largo z opery Xerxes. Pôvodne vokálna skladba dobre znie aj v inštrumentálnom prevedení pre rôzne sólové nástroje. Deväťročná vioončelistka Anna Lugovkina z Banskej Bystrice prijala ponuku sláčikového kvarteta Ad gloriam Dei a s touto skladbou vystúpila na nedávnom koncerte v Poprade – Matejovciach.

Gregor Regeš, violončelista kvarteta, bol jedným z porotcov tretieho ročníka celoštátnej súťaže Violončelová jeseň. Na ňom vystúpila aj Anna a svojím výkonom ohúrila porotu, ktorá si jej hru nahrávala na mobilné telefóny. Rodáčka z Petrohradu zaslúžene získala hlavnú cenu a titul Lareát súťaže. A v Matejovciach potlesk zaplneného kostola.

Annino vystúpenie vám teraz ponúkame v našom videu.

Článok o koncerte súboru Ad gloriam Dei a jeho hostí sme spolu s iným videom uverejnili pred týždňom, nájdete ho TU.

Deväťročná víťazka violončelovej súťaže hrala aj v Matejovciach
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM