Pavol Krupka Rôzne

Olomoucký vozíčkar sa chce dostať na jeden z najvyšších vrcholov Tatier. Vynesú ho tam šerpovia

Vrchol Rysov je miestom, na ktoré by sa Olomoučan Michal Koutný spolu s ďalšími troma hendikepovanými nikdy nedostal. Opak bude pravdou už o dva týždne, a to vďaka nezištnej pomoci moravských dobrovoľníkov a olomouckej radnice. Informáciu prinieslo regionálne spravodajstvo českého portálu idnes.cz.

Ilustračný obrázok k článku Olomoucký vozíčkar sa chce dostať na jeden z najvyšších vrcholov Tatier. Vynesú ho tam šerpovia
Zdroj: Dnes24.sk

Koutný sa na 2503 metrov vysokú horu dostane vďaka projektu Rysy 2014 inak ako po vlastných. Vynesie ho tam štvorica šerpov na čele s organizátorom projektu Zdeňkom Páchom.

„V minulosti som sa ocitol v podobnej situácii, preto som sa rozhodol týmto ľuďom v rámci svojich možností ponúknuť trochu zážitku a radosti,“ vysvetlil svoju motiváciu pre portál idnes.cz 46-ročný Pácha. Chôdza do kopcov je totiž liekom aj na jeho vlastné problémy s kolenami. Postupne si pridával vzdialenosti i záťaž a vo veku 41 rokov vyniesol na Sněžku polmetrákovú basu piva. Potom prišiel nápad vynášať hendikepovaných.

Spoločne s ďalšími šerpami zo skupiny zvanej Šikulovia vynesú Koutného a ďalších troch telesne postihnutých Olomoučanov na vrchol Rysov v dňoch 16. až 20. augusta. Prepravovať ich budú v špeciálne upravených sedačkách na vlastných chrbtoch. To si vyžaduje solídnu fyzickú kondíciu, pochod totiž nie je v náročnom teréne jednoduchý ani pre nesených.

Foto: idnes.cz

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM