Monika Vengrínová Rôzne Rôzne

Opäť budeme spomínať na svojich blízkych zosnulých: Ako budú dušičky prebiehať na popradských cintorínoch?

Po roku sa opäť blíži obdobie, kedy ešte intenzívnejšie myslíme na tých, ktorí už medzi nami nie sú. Dušičkový víkend nás čaká už tento týždeň, mesto Poprad preto vopred upozorňuje na otváracie hodiny cintorínov, parkovanie pre nimi, či dušičkové pobožnosti.

Ilustračný obrázok k článku Opäť budeme spomínať na svojich blízkych zosnulých: Ako budú dušičky prebiehať na popradských cintorínoch?
Zdroj: TASR

Priamo v meste Poprad sa nachádzajú štyri cintoríny, ktoré budú počas nastávajúce víkendu a aj v ďalších dňoch otvorené v rovnakých časoch. Pohrebiská v Poprade-Veľkej, Spišskej Sobote, Matejovciach a v Strážach pod Tatrami môžete navštíviť až do 10. novembra denne od 7:00 do 20:00. Cez víkend 31.októbra a 1.novembra budú otváracie hodiny predĺžené do 21.00 hodiny.

„V týchto dvoch dňoch bude otvorená aj kancelária Pohrebno-cintorínskych služieb v Dome smútku vo Veľkej, a to v čase od 8:00 do 18:00, kde bude pre návštevníkov zabezpečené aj občerstvenie,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že na tomto cintoríne nebudú chýbať ani mobilné toalety.

Vo Veľkej aj dušičková pobožnosť

Na cintoríne v mestskej časti Veľká bude pri hlavnom kríži na cintoríne slúžená aj dušičková pobožnosť, a to za účasti rímsko- a grécko-katolíckych kňazov. Tá sa bude konať v nedeľu 1.novembra na sviatok Všetkých svätých o 15:00 hodine. Čo sa týka parkovania na cintorínoch, mesto prosí všetkých návštevníkov, aby rešpektovali predovšetkým pri parkovaní pokyny hliadok mestskej a dopravnej polície, ako aj pracovníkov Pohorebno-cintorínskych služieb Poprad.

„Odporúčame využiť MHD Poprad na posilnenej linke číslo 3 so zastávkou priamo pred Domom smútku v Poprade-Veľkej,“ vyzýva hovorca samosprávy. Ak však pôjdete na cintorín autom, zo stálych parkovacích plôch bude výjazd cez bočnú bránu parkoviska smerom na Jarmočnú ulicu, pričom vpravo pri vstupnej bráne budú vymedzené parkovacie plochy pre ZŤP.

Dočasne odstránené zákazy vjazdu a státia

„Pri hornej bráne, konkrétne pri ceste smerom na Veľký Slavkov, pred železničným priecestím, je pripravené označené dočasné parkovisko,“ vysvetlil Galajda a dodal, že poľná cesta smerom k družstvu v Spišskej Sobote bude mať dočasne odstránený zákaz vjazdu a bude jednosmerne sprejazdnená smerom na Brokofovu ulicu smerom do Spišskej Soboty.

V Matejovciach bude až do 9.novembra dočasne zrušený zákaz státia na Kopernikovej ulici a bude tam možné parkovať. Návštevníkom cintorína v Strážach bude k dispozícii znovu vyčistené parkovisko pred hornou bránou cintorína.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM