Správy

Oprava cesty medzi Popradom a Starým Smokovcom je takmer hotová: Kedy sa po nej pohodlne prevezieme?

Tretia etapa rekonštrukcie cesty II/534 medzi Popradom a Starým Smokovcom sa blíži ku koncu.

Ilustračný obrázok k článku Oprava cesty medzi Popradom a Starým Smokovcom je takmer hotová: Kedy sa po nej pohodlne prevezieme?
Zdroj: Policajný zbor SR

Práce na oprave cesty medzi Popradom a Starým Smokovcom sa začali 5. októbra a potrvať by mali do 4. novembra. Potvrdila to Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kra­ja.

Ako ďalej priblížila, celková dĺžka opravovaného úseku je 800 metrov. Rekonštrukcia zahŕňa odfrézovanie hornej vrstvy vozovky v hrúbke 50 milimetrov vrátane demontáže stabilného odmrazovacieho systému, spevnenie krajníc, výmenu obrusnej a ložnej vrstvy vozovky z asfaltového betónu vrátane asfaltových postrekov a zriadenie vodorovného dopravného značenia. Celkové náklady na túto rekonštrukciu sú podľa Heilovej vo výške 213.000 eur.

Všetky stavebné práce sa realizujú po polovici cesty. Doprava je obojsmerne vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu. Regulovaná je prenosným dopravným značením a v prípadoch pokládky asfaltových vrstiev vozovky aj svetelnou signalizáciou,“ dodala Heilová.

Titulka: archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM