Peter Handzuš Správy

Opravujú cestu okolo Horse. Primátor zohnal 140 tisíc z kraja

Ulica slovenského odboja v Poprade (od hotela Poprad, popri diere Horse k Bille) je už niekoľko rokov pravdepodobne najpoškodenejšou cestou v meste. Už druhý týždeň však na nej pracujú cestári. Z cesty miznú obrubníky, pribudne nový asfalt.

Ilustračný obrázok k článku Opravujú cestu okolo Horse. Primátor zohnal 140 tisíc z kraja
Foto: Peter Handzuš

Vyriešiť kritický stav komunikácie zo strany magistrátu doteraz nebolo možné, nakoľko cesta tretej triedy spadá pod pôsobnosť Prešovského samosprávneho kra­ja.

„Táto cesta až po veľčiansky most je naozaj v dezolátnom stave, to vnímajú aj všetci Popradčania,“ konštatoval primátor mesta Poprad Anton Danko. V spolupráci s predsedom PSK sa mu podarilo presvedčiť zastupiteľstvo PSK, že uvedený problém je naozaj akútny. Po tejto dohode poputuje vyše 140 tisíc eur z rozpočtu PSK na rekonštrukciu komunikácie v dĺžke 530 metrov v plnom profile.

Práce sa začali už minulý týždeň. Najskôr sa vyberú obrubníky a celé lôžko veľčianskeho mosta a na záver sa bude frézovať a klásť nový asfalt. Novú cestu by mohli motoristi v Poprade využívať už o mesiac.

„Mám informáciu od dodávateľa stavby, že rekonštrukcia tejto stavby bude dokončená do konca októbra, pokiaľ však neprídu nejaké mimoriadne zlé poveternostné podmienky,“ dodal Danko.

Predmetná cesta nadväzuje na kruhový objazd pri Hoteli Poprad, ktorý sa podarilo vybudovať presne pred rokom a smeruje do Vysokých Tatier cez mestskú časť Veľká. Rekonštrukcia vozovky si na dotknutom úseku vyžiada čiastočné dopravné obmedzenia. Samospráva preto žiada vodičov o trpezlivosť.

Opravujú cestu okolo Horse. Primátor zohnal 140 tisíc z kraja
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM