Peter Handzuš Rôzne

Organizátori popradského protestu Gorila vylučujú jeho politizáciu

Na proteste Gorila II v Poprade vystúpilo na pódiu mnoho rečníkov z ľudu. Jedným z nich bol aj kandidát na poslanca NR za nemenovanú politickú stranu.

Hlavný organizátor Zbyňo Džadoň vylučuje spojitosť jeho mena s touto stranou a ďalej prehlasuje, že popradský protest je apolitický. **„Našou základnou podmienkou bolo, aby sa nestali občianske prejavy súčasťou kampane ktorejkoľvek politickej strany. Nevedel som, že dotyčný pán kandiduje do parlamentu, pre mňa je to úplne neznámy človek a v živote som ho nestretol. Ak by si začal tento kandidát propagovať stranu, nedovolili by sme mu pokračovať,“ **dodal Popradčan, ktorý chápe, že ľudia si mohli vystúpenie Imricha B. zle vysvetliť a spájať túto občiansku iniciatívu s politickou stranou. Prízvukuje však, že je to nezmysel a chce dohliadnuť na to, aby v proteste Gorila 3 takíto rečníci priestor nedostali.

ODKIAĽ SÚ NA PROTEST PENIAZE?

Na internete vzniklo aj množstvo diskusií o tom, kto vlastne popradský protest financuje. Objavili sa aj názory, že by mohlo ísť aj o politickú stranu. „Nezmysel. Rozpočet zhromaždenia bol 0,–€. Pódium sme mali zadarmo, ozvučenie nám zapožičal jeden popradský muzikant. Osvetlenie, t.j. jedno malé svetielko, sme mali od známeho zvukára a osvetľovača. Nič iné sme nepotrebovali financovať. Dokonca sme museli zrušiť plánovanú hudobnú produkciu, pretože sme nemali na zaplatenie autorských práv do SOZA,“ vysvetľuje hlavný organizátor.

V poradí druhý protest v Poprade bude tento piatok (10.2.) na Nám. sv. Egídia v Poprade v tzv. medzikostolí. Začiatok je o 16:00 a protestný pochod povedie po ulici Murgašovej, Štefánikovej, J. Curie a Nám.sv.Egídia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM