Peter Handzuš Tlačové správy

Ôsmaci a deviataci, pozor! Do konca februára sa môžete hlásiť do "Bilingválok"

Žiaci ôsmych a deviatych tried už rozmýšľajú nad tým, kam zo základnej školy. Pre všetkých tých, ktorí sa chcú naučiť perfektne po nemecky, máme vynikajúci typ.

Ilustračný obrázok k článku Ôsmaci a deviataci, pozor! Do konca februára sa môžete hlásiť do "Bilingválok"
Zdroj: TASR

Pre tých, ktorí chcú po maturite študovať v niektorej nemecky hovoriacej krajine, ktorí chcú získať jazykový certifikát úrovne C1, je vynikajúcou voľbou bilingválna sekcia Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Poprade. Študenti sa v 1. ročníku päťročného štúdia naučia nemčinu tak, aby ju mohli používať ako druhý vyučovací jazyk.

Čo robiť, ak sa žiak, jeho rodič alebo zákonný zástupca rozhodnú pre „bilingválky“?

  1. Prihlásiť sa u výchovného poradcu danej základnej školy. Ten prihlášku na stredoškolské štúdium vytlačí.
  2. Prihlášku vyplniť, dať potvrdiť ZŠ a poslať poštou na adresu: Spojená škola, Ul. D. Tatarku 4666/7, 058 01 Poprad.
  3. Čakať pozvánku na prijímacie skúšky. „Prijímačky“ budú 26. marca 2015. Preveria vedomosti žiakov zo slovenského jazyka a literatúry, matematiky a nemeckého jazyka. Kritériá prijímania žiakov sú nastavené tak, aby boli prijatí aj tí žiaci, ktorí nemčinu neovládajú, resp. ovládajú minimálne. Znamená to, že uspieť môžu tí, ktorí dobre zvládnu slovenčinu a matematiku. Prihliadať sa bude aj na úspechy v predmetových olympiádach, plusom budú i jazykové certifikáty.

Ak sa rozhodnete prihlásiť sa na popradské „bilingválky“, je to šanca navyše, pretože tu sú prijímacie skúšky /narozdiel od iných škôl/ už v marci.

Pozor! Slovensko-nemecká bilingválna sekcia to nie je len nemčina. Žiaci majú počas štúdia ako druhý cudzí jazyk angličtinu, ktorú absolvujú v rovnakom rozsahu a na rovnakej úrovni ako žiaci 4-ročného gymnaziálneho štúdia.

O kvalite výuky angličtiny svedčia aj úspechy žiakov v rôznych jazykových súťažiach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM