Monika Vengrínová Hokej

Ostrieľaná opora Popradu Arne Kroták: Hokej budem hrať, kým na mňa nebude nikto nadávať

Popradskí kamzíci vykorčuľovali po letnej príprave na suchu tento týždeň po prvý raz na ľad. Medzi množstvom nových tvárí a mladých hráčov, aj v tejto sezóne vyniká skúsená opora tímu – Arne Kroták. S akými ambíciami ide tím do novej sezóny a kedy zavesí on sám korčule na klinec?

Ilustračný obrázok k článku Ostrieľaná opora Popradu Arne Kroták: Hokej budem hrať, kým na mňa nebude nikto nadávať
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Arne Kroták patrí v tíme HK Poprad k starším a skúseným hráčom, ktorí sú veľkou oporou najmä mladším kolegom. Svoje umenie na ľade predvádza v popradskom drese už niekoľko sezón a inak tomu nebude ani v tej nastávajúcej. „Mám už 43 rokov, takže som si doprial popri letnej príprave viac oddychu. Prvý týždeň bude pre mňa strašne náročný, potom si nejaké veci po dohode s trénermi upravím. Zdravotne sa ale cítim v poriadku, nie som chorý, ani nemám žiadne zranenie,“ povedal hokejista po prvom tréningu na ľade.

A i keď sám tvrdí, že vo svojom veku si už dáva len krátkodobé ciele a hovorí, že je to jeho posledná sezóna, podľa vlastných slov, ak bude minimálne taká dobrá ako minulá, či už z kolektívneho alebo individuálneho hľadiska, hrať bude i naďalej. „Hokej budem hrať dovtedy, kým budem môcť, kým budem pre toto mužstvo prínosom a kým na mňa nebude nikto nadávať,“ priznal Kroták.

Ako pozitívnu zmenu v tíme vníma výmenu na trénerskom poste, nakoľko má, podľa neho, tréner Paukovček všetky veci dobre usporiadané. „Je to pozitívna zmena, takže ja sa teším,“ prezradil Kroták s tým, že ambície si tím ešte nestanovil: „Ešte len začíname na ľade a aj káder sa zrejme ešte bude kryštalizovať, takže je predčasné o tom uvažovať“.

Na rozdiel od zmeny na stoličke trénera, prezidenta klubu, či na poste viacerých hráčov, ktorí po minulej sezóne z tímu odišli, prvý muž v bráne – Matúš Kostúr – sa túto sezónu meniť nebude. „Je to chlapec, ktorý v minulej sezóne podával vynikajúce výkony a keďže si myslím, že brankár je 50% úspechu, ak tak bude brániť aj v tomto roku, tak to bude veľmi dobré,“ myslí si Arne.

Aktuálne sa v klube okrem prvých ľadových tréningov a prípravných zápasov rieši i licencia, ktorú HK Poprad zatiaľ nemá. Podľa Krotákových slov však robia všetko pre to, aby sa to do začiatku ligy stihlo a nenastali podobné problémy ako v minulosti. „Verím, že vedenie klubu na čele s novým prezidentom – pánom primátorom – urobia všetko pre to, aby to bolo v poriadku. Ja tomu verím a budem veľmi rád, keď sa to dotiahne do konca. Tým to ale neskončí, naopak, začne,“ dodal hokejista.

Čítajte aj:

Fotoreportáž z prvého tréningu: Popradskí hokejisti po letnej príprave opäť na ľade

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM