Monika Gécziová Rôzne

Otváračky kúpalísk: Už sa schladíme aj v Kežmarku a v Spišskej Novej Vsi

S prvými letnými dňami začínajú stúpať aj hodnoty na teplomery. Schladiť sa už budeme môcť aj na kúpaliskách v Kežmarku a v Spišskej Novej Vsi. Kedy otvárajú a čo ponúkajú?

Ilustračný obrázok k článku Otváračky kúpalísk: Už sa schladíme aj v Kežmarku a v Spišskej Novej Vsi
Zdroj: TASR

Letné kúpalisko v Kežmarku otvorí tento rok svoje brány 29. júna a okúpať sa tu budeme môcť do 2. septembra. K dispozícii budú dva bazény s vodou obohatenou morskou soľou, detské ihrisko i bufet. Otvorené bude každý deň v prípade pekného počasia, a to od 9:00 do 19:00 hodiny.

Slávnostné otvorenie v Kežmarku

„Tento rok pribudlo viac zelene,“ informovala hovorkyňa Mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová. Poslanci tiež na poslednom mestskom zastupiteľstve schválili cenu za požičanie ležadla, ktorá je stanovená na jedno euro na jeden vstup.

V rámci otváračky, ktorá bude v sobotu 29. júna od 10:00 hodiny je pripravený program, ktorý bude v réžii Centra voľného času v Kežmarku. Tešiť sa môžete na hry v bazéne i mimo neho, vodné atrakcie a súťaže, hry počas dňa na trávnatej ploche, súťaže detí a rodičov, animačné tance v bazéne, ale i vodný aerobic a vodnú zumbu.

V Spišskej Novej Vsi s veľkou novinkou

V neďalekej Spišskej Novej Vsi kúpalisko, v prípade pekného počasia, otvoria v piatok 28. júna. Zatvárať sa bude 2. septembra. Medzitým bude otvorené každý deň od 9:00 do 19:00, ak bude počasie zlé, zostane zatvorené.

Na spišskonovoveskom kúpalisku bude tradične k dispozícii plavecký 50 metrový bazén, tri neplavecké a jeden detský bazén. Návštevníci tiež môžu využívať dve plážové ihriská, šesť bufetov či reštauráciu.

Ihriská doplní aj mini detské ihrisko, kde najmenší nájdu pieskovisko, hojdačky, šmýkačku a detské domčeky. Najväčšou atrakciou však bude novinka – Bavendo park. „Ide o nový areál nafukovacích atrakcií, ktorý bude určený ako deťom, tak i dospelým,“ priblížil riaditeľ STEZ Vladimír Hovaňák s tým, že ide o dve veľké šmýkačky s bazénmi, ktoré sú vekovo ohraničené, akvazorbing a atrakciu pre najmenších, a to bazén spojený s interaktívnymi prvkami a preliezačkami.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM