Peter Handzuš Hokej

Parádny hokej vo Zvolene. Poprad prehral po chybe v predĺžení

Hokejisti HK Poprad predviedli v prvom zápase proti HKm Zvolen dobrý hokej. Kamzíci nezložili zbrane a aj keď prehrávali 0:2, dotiahli zápas do predĺženia.

Ilustračný obrázok k článku Parádny hokej vo Zvolene. Poprad prehral po chybe v predĺžení
Zdroj: TASR

Hokejisti HKM Zvolen v prvom zápase štvrťfinále Slovnaft play off Tipsport Ligy zdolali HK Poprad v predĺžení 3:2 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy vedú 1:0.

Play-off Tipsport ligy pokračovala pod Pustým hradom. Obidva tímy boli po skončení základnej časti potrestané odpočítaním 3 bodov. Popradčania v minulej sezóne vyhrali 4:3 nad Zvolenčanmi, ale v predchádzajúcich semifinálových a štvrťfinálových zápasoch vyhrali vždy Zvolenčania.

Prvú veľkú šancu mal v 2. minúte Dinda, brankár Baroš však jeho strelu vystihol. O 3 minúty mohol skórovať Obdržálek, lenže netrafil voľný puk pred odkrytou bránkou. V 11. minúte domáci využili prvú presilovku, keď L. Jurík zužitkoval Obdržálekovu prihrávku. O 55 sekúnd sa Mráz preštrikoval cez „kamzíkov“, prihral puk dobre postavenému Škvaridlovi a ten prudkou strelou prekonal brankára Kostúra. Po tomto góle domáci vytvorili tlak na súperovu bránku. V 18. minúte sa rútil sám na popradskú bránku Klhůfek, ale brankár Kostúr ho faulom zastavil.

Do 2. tretiny nastúpili domáci v oslabení. Hostia sa častejšie zdržiavali pred Barošovou bránkou, ale ani strely Kasíka či Fabiana v sieti neskončili. V 34. minúte Krejčí prešiel cez celé klzisko, ale jeho strela na bránku už nemala silu. Na trestnej lavici sedel Demiters len 14 sekúnd a hosťujúci Paukovček zblízka prekonal brankára Baroša na 2:1.

V 49. minúte sa do útoku dostal Kroták, Baroš však puk chytil do lapačky. O minútu neskôr zaujala divákov pästiarska vložka Rapáča s Demitersom, za ktorú dostali obaja 10-minútové tresty. V 53. minúte Lantoš netrafil odkrytú bránku. V 55. minúte išli do samostatného nájazdu Koyš s Paukovčekom, ale gól nedali. Až v 59. minúte sa to podarilo Krotákovi, keď nikým nekrytý poslal puk do odkrytej Barošovej bránky a vyrovnal.

V predĺžení z mal gólovú príležitosť Krejčí, ale Kostúr puk za svoj chrbát nepustil. V 64. minúte Krotákova strela letela tesne vedľa bránky a vzápätí o víťazstve domácich rozhodol Semorád.

Josef Turek, tréner Zvolena: „Prakticky to bol vyrovnaný zápas, Poprad hral výborne. My sme mali v závere šťastie. Som rád, že sme dreli a predĺžení sme to takto zvládli, pretože v poslednej tretine mal Poprad viac z hry. Som rád, že sa potom šťastie priklonilo na našu stranu.“

Pavel Paukovček, tréner Popradu: „Na dnešného kvalitného súpera sme sa pripravovali počas prestávky. Čo sa týka nášho výkonu, myslím, že sme podali veľmi dobrý výkon. Škoda malej chyby v predĺžení, kedy sme si prehrali zápas.“

HKM Zvolen – HK Poprad 3:2 pp (2:0, 0:1, 0:1 – 1:0)
Góly: 11. L. Jurík (Obdržálek, Krejčí), 12. Škvaridlo (Mráz), 64. Semorád (Obdržálek) – 36. Paukovček (Koyš, Rapáč), 59. Kroták (Fabian, Paločko).
Rozhodovali: Jonák, Lokšík – Holienka, Orolin, vylúčení: 7:7, navyše: Demiters 10 – Rapáč 10 za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2105 divákov.

Zvolen: Baroš – Bagin, Juraško, D. Krejčí, Andersons, Demiters, Pokovič, Hataš, Habšuda – Semorád, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík, Brendl – J. Jurík, Mráz, Klhůfek – Ďaloga, V. Fekiač, Škvaridlo
Poprad: Kostúr – Jaborník, Fabian, Suchý, Dinda, Malina, Kasík, Pařízek, Šterbák – Kroták, Heizer, Matúš Paločko – R. Rapáč, Paukovček, Koyš – O. Mikula, Lantoš, Štrauch – Achs, Toma, Števuliak

HKm Zvolen - HK Poprad 3:2
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM