Peter Handzuš Rôzne

Parkovanie v Poprade podľa poslancov SMER-SD a HZD.

Poslanecký klub SMER-SD a HZD zastúpený poslancami Adriánom Kromkom, Máriou Vojtaššákovou, Petrom Brenišinom a Milanom Antašom považuje tému parkovanie v meste za dôležitú a ako taká si vyžaduje komunikáciu s verejnosťou a verejné prerokovanie.

„Preto vítame a podporujeme rozhodnutie primátora mesta Ing. Antona Danka o zvolaní zhromaždenia obyvateľov k tejto téme. Poslanecký klub SMER-SD a HZD intenzívne komunikuje s obyvateľmi nášho mesta, počúva názory občanov a tieto presadzuje a navrhuje vo svojich stanoviskách. Na základe toho náš poslanecký klub odmieta spoplatnenie parkovania v mestských častiach. Takéto spoplatnenie by sa negatívne dotklo poskytovaných tovarov a služieb pre občanov v týchto mestských častiach a vnímame to aj ako prekážku ďalšieho oživenia a rozvoja mestských častí,“ povedal pre Poprad24 Adrián Kromka. Z toho dôvodu bude poslanecký klub presadzovať aj úpravu parkovania v centre a to predovšetkým bezplatného parkovania počas víkendov a  sviatkov a skrátenie plateného parkovania počas pracovných dní. Na tom sa s poslaneckým klubom SDKÚ-DS a SaS poslanecký klub SMER-SD a HZD zhoduje.

Nestotožňuje sa už však s mediálne prezentovanými názormi klubu SDKÚ-DS a SaS o oživení centra mesta úpravou parkovania. „Samotná úprava to nezabezpečí, nakoniec v nedávnej minulosti bolo parkovanie v centre úplne bezplatné a k oživeniu centra nedošlo. Táto úprava je iba jedným zo systémových opatrení vrátane kultúrnych, spoločenských podujatí a vytvárania atraktívneho prostredia v spolupráci a s aktívnou účasťou podnikateľov a majiteľov prevádzok v centre,“ zdôraznil viceprimátor Popradu.

Poslanecký klub SMER-SD a HZD odmieta návrh klubu SDKÚ-DS a SaS na zavedenie vyhradeného parkovania predovšetkým na sídliskách za ročný poplatok v sume 500 EUR. „Situácia je dnes taká, že tieto parkoviská sú preťažené a občania sa sťažujú aj na to, že k ich preťaženiu prispievajú aj rôzne podnikové či nákladné autá. Predložený návrh klubu SDKÚ-DS a SaS by tento stav podporoval a aj umožňoval na úkor ostatných obyvateľov, zvýhodňoval by solventnejšie a majetnejšie skupiny na úkor sociálne slabších, dôchodcov a ďalších znevýhodnených skupín obyvateľov,“ dodal Kromka.

Podľa poslaneckého klubu SMER-SD a HZD je úprava parkovania dôležitá téma, ktorá si vyžaduje spoluprácu všetkých poslaneckých klubov a preto je potrbné spoločné rokovanie a spoločné presadzovanie požiadaviek občanov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM