Monika Vengrínová Tlačové správy

Pavol Gašper: Čo ma naučila predvolebná kampaň

Do politiky zamieril po prvý raz. Táto predvolebná kampaň je teda jeho prvou. Čo Pavla Gašpera naučila, v čom mu otvorila oči a k akým zisteniam vďaka nej prišiel?

Ilustračný obrázok k článku Pavol Gašper: Čo ma naučila predvolebná kampaň
Zdroj: Dnes24.sk

„V prvom rade som sa naučil, ako kampaň viesť, a ako ju viesť úspešne. Ešte stále sa učím. Nemôžem sa však vynačudovať, aká neskonalá je ľudská domýšľavosť. No a tiež som zistil aj to, že ľudia v Poprade majú strach,“ uviedol Pavol Gašper a dodal, že majú strach podpísať petičné hárky, či vysloviť svoj názor v ankete. To je podľa neho signálom toho, že spôsob riadenia nášho mesta je krajne nevhodný a je najvyšší čas zmeniť to.

Strach vyjadriť svoj názor

„Keď vládla komunistická strana, ľudia sa do určitej miery báli vyjadriť svoj názor, avšak aspoň vedeli, komu ho môžu povedať a komu nie. A ak kvôli svojmu presvedčeniu prišli o prácu alebo o možnosť získania lepšieho zamestnania, vždy si mohli byť istí, že nejaké zamestnanie dostanú a neostanú o hlade a na ulici,“ prízvukuje Gašper.

Dnes sme však, podľa jeho slov, došli tak ďaleko, že nielen zastrašovanie, ale aj reálne kroky tých, ktorí sú pri moci, spôsobujú, že ľudia nevedia, komu môžu povedať svoj názor. Preto ho, podľa neho, pre istou ani nehovoria, myslia si svoje, hundrú, ale nerobia kroky pre to, aby došlo k zmene.

Zmena môže byť reálna

„V súčasnosti je situácia oproti komunistickej vláde o to neľudskejšia, že súčasní vedúci predstavitelia mesta a ich „priatelia“, sú podľa všetkého zrejme schopní zabezpečiť ľuďom stratu zamestnania a dokonca i to, aby už ďalšiu prácu inde nedostali. A toto je niečo, čo sme nikdy nechceli,“ objasnil Gašper. Takýto diktátorský spôsob vlády považuje za neprijateľný. Verí preto, že každý, kto zmenu chce, pôjde voliť a nebude voliť tých, ktorí sa zgrupujú okolo terajšieho primátora. Je presvedčený, že nech už budú Popradčania voliť kohokoľvek z kandidátov, zmena bude reálna, ak príde k volebným urnám dostatok ľudí.

Vďaka kampani tiež, ako tvrdí, zistil, že v našom meste je veľmi veľa tých, ktorí potrebujú pomoc, či už ide o starých ľudí, ktorí si nevládzu nakúpiť, či vybaviť veci na úradoch, chorých, či ľahšie alebo ťažšie hendikepovaných. „Odhadujem, že približne jedno percento domácností je vo veľmi ťažkom, až kritickom stave a akútne potrebuje pomoc. Ich potrebami sa však nezaoberá absolútne nikto. Nemôžu sa zapojiť do práce a nie je nikto, kto by dbal o tvorbu chránených dielní pre invalidov alebo čiastočných invalidov. Nie je nikto, kto by sa zaoberal pomocou alebo skvalitnením pomoci pre rodičov hendikepovaných deti,“ dodal Gašper s tým, že k tomu nie je potrebných veľa peňazí. Podľa neho stačí len trochu dobrej vôle a lepšia organizácia: „Myslím si, že je dosť ľudí, ktorí by sa radi a možno aj bezplatne vedeli angažovať v prospech starých, či chorých a postihnutých ľudí.“

Na záver Gašper dodáva: „Veľa ľudí, ktorým záleží na výsledku volieb, zvykne chodiť voliť v neskorých večerných hodinách. Preto je veľmi potrebné, aby si ľudia uvedomili, že volebné miestnosti sa tentokrát uzatvoria už 20.00 hodine.“

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM