Peter Handzuš Krimi

Pestovať rastliny na balkóne sa nie vždy oplatí. Hlavne, ak to je marihuana

Mladý pár z Popradu si na balkóne pestoval konope. Odhalili ich policajti. Mladé rastlinky sa znalcovi priznali, že obsahujú drogu. Popradčanov tak teraz stíhajú pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Ilustračný obrázok k článku Pestovať rastliny na balkóne sa nie vždy oplatí. Hlavne, ak to je marihuana
Foto: Peter Handzuš

29-ročnémý muž a 34-ročná žena mali pestovať na balkóne jedného z popradských bytov v ktorom bývali v dvoch kvetináčoch dve nedozreté rastliny rodu Cannabis. Jedna rastlina bola vysoká 60 cm, pričom po vysušení by z nej bolo možné pripraviť 14 jednorazových dávok drogy. Druhá rastlina bola vysoká 75 cm a nej by po vysušení bolo možné pripraviť 20 jednorazových dávok drogy.

Okrem toho v obývačke bytu mali prechovávať dva sáčky, v ktorých sa nachádzali vrcholky rastliny konope, z ktorých by bolo možné pripraviť od 27 do 51 obvykle jednorazových dávok drogy.

„Rastliny polícia zaistila pri domovej prehliadke v auguste tohto roku a tieto boli podrobené znaleckému skúmaniu, ktoré potvrdilo, že ide o drogy,“ informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Ilustračné foto: polícia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM