Peter Handzuš Rôzne

Pestrý športový deň detí v Štôle

Policajní psovodi s ukážkou zásahu, prehliadka záchranárskeho náčinia aj samotnej akcie zachraňovania, bábkové divadlo a jazda na koni - deti v Štôle mali popri tímových súťažiach zaujímavý program.

Aj keď deň detí bol už pred viac ako týždňom, obecnému zastupiteľstvu Štôly nič nebránilo usporiadať akciu pre najmenších zo svojej obce. Po úvodných súťažiach, v ktorých bolo viac ako štyridsať detí rozdelených do troch tímov, prišli „do akcie“ policajní psovodi. Ukážka poslušnosti psov – poslušnosť na povel bola len úvodom k akčnejšej časti – priamemu zásahu pri obzvlášť nebezpečných zločincoch. „Psy majú oveľa radšej akciu, než jednoduché cviky, aj preto už nie je ich poslušnosť pri ukážkach až taká vzorná.“ Aj deťom sa donucovanie k vystúpeniu z auta a naháňanie figuranta páčilo viac. Nakoniec si mohli deti jedného z dvoch psíkov pohladkať a ubezpečiť sa, že ak nie sú nútení, ich agresivita je nulová.

Klasické súťaže ako skok vo vreci a preťahovanie lanom vystriedala ďalšia poučná i zaujímavá ukážka. Popradskí záchranári predstavili všetky svoje nástroje potrebné pre rýchlu záchranu ľudského života a vysvetlili dôležitosť akútneho zásahu. Deti si mohli vyskúšať aj pozíciu figuranta a sľúbili, že si budú dávať pozor, aby pre nich „záchranka“ nikdy prísť nemusela. S rešpektom pristupovali aj k jazde na koni, toto deťmi obľúbené zviera však bolo krotké a chtivým najmenším pripravilo vedené za uzdu krásny vychádzkový okruh.

Kresťanské bábkové divadlo z Popradu si pripravilo ďalšiu časť programu, dve poučné scénky o súrodeneckých vzťahoch a poslušnosti, deti „zhltli“ raz so zatajeným dychom, inokedy so smiechom z humorných scén. Po celý čas mali deti občerstvenie v miestnom bufete úplne zdarma a tak sa dosýta nabažili hot-dogov, čapovanej koly a po ukončení súťaží aj sladkostí i ovocia.

Napriek pár kvapkám, ktorými počasie usporiadateľov počasie postrašilo, si všetci účastníci užili skvelú atmosféru. Po oficiálnom ukončení si deti zatancovali na detskej diskotéke a vzduchom lietali veselé bublinky z bublifukov.

Pestrý športový deň detí v Štôle
1
Galéria
mdd_stola
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM