Peter Handzuš Krimi

Peter (32) z Popradu za mrežami: Dva dni po sebe chcel vylúpiť tú istú benzínku

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši obvinil 32-ročného Petra z Popradu zo zločinu lúpeže a prečinu krádeže.

Ilustračný obrázok k článku Peter (32) z Popradu za mrežami: Dva dni po sebe chcel vylúpiť tú istú benzínku
Zdroj: TASR

Obvinený muž mal v utorok 17. júla okolo 23.00 hodiny vojsť do prevádzky predajne čerpacej stanice v katastri obce Hybe v úmysle odcudziť cigarety. Následne mal pristúpiť k predavačke, ktorú mal ohrozovať nožom. „Predavačka aj s kolegyňou sa bránili a útočník upustil od ďalšieho konania a z predajne odišiel na neznáme miesto. K zraneniu osôb ani škode na majetku nedošlo,“ uviedol Radko Moravčík z KR PZ v Žiline. Polícia po oznámení skutku ihneď po podozrivej osobe pátrala a vykonávala všetky potrebné úkony za účelom jeho vypátrania a zadržania.

Na druhý deň v rovnakom čase mal vojsť obvinený do tej istej predajne. Z predajnej plochy mal odcudziť potraviny aj cigarety. „Pri vychádzaní z predajne bol zadržaný náhodným občanom a následne odovzdaný privolanej policajnej hliadke. Odcudzením tovaru vznikla škoda vo výške viac ako 150 eur,“ dodal Moravčík.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM