Maros Palesch Iné športy

Peter Jureňa opäť zlatý na Jahodnej

BRATISLAVA – JAHODNÁ, 07.06.2011. Uplynulý víkend bol pre jazdca tímu EMS MOTORSPORT, Petra Jureňu, opäť úspešný. Na kopci Jahodná pri Košiciach bodoval na najvyšších priečkach po oba dni.

Slovenský seriál Pretekov automobilov do vrchu odštartovali organizátori MORIS CUP-u víkendom 4. a 5. júna na horskom priechode Jahodná pri Košiciach, prihlásených bolo 55 jazdcov, ktorí prišli bojovať o body v Majstrovstvách SR, v Národnom Pohári PAV, vo FIA International Hill Climb Chalenge a FIA European Hill Climb Cupe.

Peter Jureňa z bratislavského EMS Motorsportu štartoval so svojim Mitshubishi Lancer EVO IX v kategórii N 2000, v produkčných autách. Po pretekoch sme sa s Petrom spojili telefonicky a absolvovali krátky rozhovor:

Aké sú dojmy z prvých Majstrovstiev SR? **Veľmi dobré, v skupine N som mal troch vážnych konkurentov, Majerčáka, Grendela a Liptáka, no najviac sa teším z toho, že som zo štyroch súťažných jázd porazil Ericha Achsa jazdiaceho na formuli Opel Lotus. **/… radosť a smiech /

Ako hodnotíte prácu organizátorov a čo divácka kulisa? Preteky boli zabezpečené výborne, no problémom bola šotolina vyhádzaná v niekoľkých zákrutách. Ja som s tým síce problém nemal, no formulové autá áno, chytali to všetko prednými spojlermi. Diváci boli úžasní, no v jednej z jázd začali kývať rukami zhora nadol, ja som spomalil, mysliac si, že signalizujú dáku prekážku, no potom som sa dozvedel, že oni ma zdravili a povzbudzovali, ako na rely. / … smiech /

Peter Jureňa skončil v „N“-kách, vo všetkých štyroch súťažných jazdách suverénne prvý. V seriáli MSR na celkovom štvrtom mieste za Andrejom Krajčim, Martinom Kojšom a Igorom Drotátom a v MSR KAT 1 na tretej priečke za Martinom Koišom a Igorom Drotárom, stálicami kopcárskeho kolotoča.

Spokojnosť netajil ani manažér bratislavského EMS MOTORSPORTU Peter Ambrúz, ktorého sme vyspovedali tiež:

Prvý majstrák jazdený na Slovensku za Vami, opäť Jureňova žatva medajlí, spokojnosť? S výkonom Peťa Jureňu určite, ja som chcel štartovať tiež, no svoju calibru som nestihol úplne doladiť, takže do jej kokpitu sadnem až v Čiernej Hore, do ktorej odchádzame v týchto dňoch.

Takže ďalšie zbieranie bodov do FIA CEZ? Pokračujete v medajlovej žatve z macedónskeho Vodne? Je to tímová stratégia, dúfam, že budeme v nej úspešne pokračovať. EMS MOTORSPORT sa sústredil najmä na preteky Zóny strednej Európy, sme taká malá slovenská reprezentácia, no žiaľ zatiaľ neoficiálna. / … smiech /

Štartujete v čierno horskom Nikšiči všetci traja, teda Jureňa, Škarpíšek aj Ambrúz? **Áno, Peter je v super forme, aj so svojim Evom IX, Sergiovi sme vymenili na astre spojku aj s prevodovkou, ktoré klakli vo Vodne a ja mám calibru už v takom stave, ako som si predstavoval. Verím, že technika vydrží a zabodujeme všetci. Aj v tejto sezóne je každý bod vzácny, ak prihliadneme aj k tomu, že prvé aprílové preteky FIA CEZ v chorvátskom Rabaci boli zrušené. ** A my budeme držať palce, aby chlapi z bratislavského EMS MOTORSPORTU boli úspešní a prinesieme Vám čo najskôr aktuality aj z černo-horských pretekov GLAVA ZETE 2011.

Autor: Maroš Palesch Foto: Peter Ambrúz, EMS MOTORSPORT

Fotogaléria obsahuje fotky z Jahodnej a prípravu teamu pred odchodom do Čiernej Hory Video je on board záber zo súťažnej jazdy Petra Jureňu z macedónskeho Vod­na.

Peter Jureňa opäť zlatý na Jahodnej
1
Galéria
EMS_JAHODNA
23
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM