Peter Handzuš Basketbal

Pezinok sa odhlásil z mužskej extraligy

Úradujúci slovenský šampión Basketbal Pezinok sa v pondelok 3. januára 2011 odhlásil z najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže - extraligy mužov 2010/2011.

Úradujúci slovenský šampión Basketbal Pezinok sa v pondelok 3. januára 2011 odhlásil z najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže – extraligy mužov 2010/2011. Agentúru SITA o tom popoludní informoval generálny manažér MBK Pezinok Justín Sedlák st.

„Na základe rozhodnutia vedenia Mládežníckeho basketbalového klubu Pezinok družstvo mužov, ktoré štartuje v ročníku 2010/2011 v extraligovej súťaži pod názvom ´Basketbal Pezinok´, odstupuje k 3. januáru 2011 zo súťaže,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré klub spod Malých Karpát zaslal Hracej komisii Slovenskej basketbalovej asociácie (HK SBA).

V priebehu minulého týždňa sa objavili informácie o finančnej kríze Pezinčanov a rovnako aj hrozby rozpustenia mužstva a odhlásenia sa z extraligy 2010/2011. Justín Sedlák st. však vtedy označil tieto zvesti za nepravdivé a zdôraznil, že nič nebráni bežnému chodu momentálne tretieho klubu extraligy basketbalistov, ktorý v stredu 29. decembra zdolal v 25. kole v repríze finále minuloročnej edície BK SPU Nitra (93:91). Napokon sa však čierny scenár do bodky naplnil.

„Všetky doterajšie výsledky Pezinka sa anulujú a vytvorí sa nová tabuľka. Pezinok sa stane automaticky vypadávajúcim družstvom do I. ligy,“ povedal pre agentúru SITA vedúci sekretariátu súťaží SBA Juraj Panák a doplnil: "Oficiálne rozhodnutie HK SBA bude známe až v utorok 4. januára, ale štandardný postup je taký, ako som uviedol vyššie. Otázne ešte zostáva, čo sa stane v prípade, že sa do extraligy v lete neprihlási žiadny tím z druhej najvyššej súťaže. Tým sa však budeme zaoberať až neskôr, ak táto situácia Po odstúpení Basketbalu Pezinok zostalo v najvyššej slovenskej súťaži len 10 mužstiev – Spišská Nová Ves, Nitra, Žilina, Komárno, Handlová, Levice, Svit, Inter Bratislava, Prievidza a Banská Bystrica.

Zdroj: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM