Peter Handzuš Basketbal

Piata prehra Iskry v rade: Svit sa trápil aj proti Prievidzi

Do tretieho zápasu s Prievidzou nastúpila Iskra odhodlane, ale nelichotivú šnúru prehier sa jej napriek tomu nepodarilo prerušiť. V sobotu s minuloročným semifinálovým súperom prehrala aj tretí vzájomný zápas.

Ilustračný obrázok k článku Piata prehra Iskry v rade: Svit sa trápil aj proti Prievidzi
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

Iskra Svit prehrala už piaty zápas v rade. Na domácej palubovke sa Iskra predstavila po troch týždňoch, keď v tom čase odohrala zápasy len vonku. Na pôde súperov sa Svitu nedarilo a prehral všetky tri zápasy.

„Je to veľmi zlé, dostali sme sa do hernej krízy. Chceli sme to dnes doma otočiť. Myslím, že prvý polčas z našej strany bol celkom dobrý, až na tých 42 bodov, to je veľmi veľa. Myslím, že sme dnes prehrali na doskoku. Súper mal veľa útočných doskokov a z toho šance, ktoré premieňal,“ povedal po zápase smutný Jozef Vojtek.

Iskra v tretej a štvrtej štvrtine fyzicky aj psychicky odišla. Hostia domácich hráčov k ničomu nepustili a šance, do ktorých sa dostali, hráči Iskry nepremenili. „Musíme sa z toho spamätať. Nemôžeme takto hrať. Prišla na nás kríza, boli sme úplne nemohúci. Prievidza dobre bránila a dnes si zaslúžila vyhrať. My si budeme musieť sadnúť v šatni a porozprávať sa s trénerom, možno aj s vedením. Musíme skúsiť nájsť to, čo nám pomôže. Nemôžeme takto ďalej pokračovať,“ dodal Vojtek.

Hostia z Prievidze môžu byť s výkonom vo Svite spokojní. V tabuľke si držia tretie miesto, no chcú sa šplhať vyššie. „Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas. Nebolo by dobre, ak by sme prehrali dva zápasy za sebou. Ak budeme vyhrávať doma, máme istú tretiu priečku. Ale my chceme viac. Chceme sa pobiť o prvé miesto,“ konštatoval po zápase vo Svite tréner BC Prievidza Kruno Krajnovič.

Po vyrovnanej prvej polovici zápasu prišla zmena. Svit v poslednej štvrtine nedokázal dať súperovi kôš dlhých päť minút. „Som rád, že sa nám aj tretíkrát podarilo vyhrať nad Svitom. Všetko sa otočilo od momentu, keď som v tretej štvrtine zobral timeout. Vtedy sme prehrávali o šesť bodov. Preberali sme všetko, zvýšili sme agresivitu. Vedeli sme, že je Svit pod tlakom, lebo prehral štyri zápasy za sebou, a visí nad ním meč,“ povedal kouč Prievidze, ktorá udržala záver zápasu pevne vo svojích rukách.

Iskra Svit – BC Prievidza 69:80 (41:42)
Najviac bodov: Jackson 17, Fouch 12, Smith 11 – Batina 21, Evans 18, Marić 16

Iskra Svit - BC Prievidza 69:80
19
Galéria
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM