Tlačové správy

Piataci z popradských „BILINIEK“ si prevzali maturitné vysvedčenia

V duchu čerstvých koncov a dlho očakávaných začiatkov sa v bilingválnej sekcii Gymnázia na Ulici Dominika Tatarku v Poprade niesol záver mája, keď si absolventi prevzali maturitné vysvedčenia a už nadobro opustili brány školy, ktorá sa im na päť rokov stala takmer domovom.

Ilustračný obrázok k článku Piataci z popradských „BILINIEK“ si prevzali maturitné vysvedčenia
17
Galéria

Poslednýkrát prešli po chodbách, kde prežívali nielen náročné okamihy, ale aj krásne chvíle úspechov. Pozdravili učiteľov, vyjadrili svoju vďaku a ešte naposledy si sadli do lavíc, v ktorých sa celá ich stredoškolská púť začala.

Tradičné miesto odovzdávania vysvedčení (veľká zasadačka Mestského úradu v Poprade) tento rok vystriedala komorná atmosféra jednej z učební, kde sa tohtoroční abiturienti ako prváci usilovne učili nemčinu. Možnosť rozlúčiť sa s najstaršími študentmi síce nedostal každý, no o to vrúcnejšie boli objatia a slzičky tých, ktorým sa táto príležitosť naskytla.

Okrem slávnostných príhovorov členov vedenia školy, poverenej riaditeľky pani Marcely Billichovej a vedúceho bilingválnej sekcie pána Bernharda Sabola-Wimmera, obohatili rozlúčkový program aj mladší spolužiaci, ktorí svojimi vystúpeniami povedali piatakom svoje „Zbohom!“.

Na slávnosti sa odovzdávali nielen nemecké a slovenské maturitné vysvedčenia, ale aj ocenenia. To najvyššie – titul vzorný žiak so zápisom do pamätnej knihy školy – patrí Dominikovi Horváthovi z 5. F.

Ďalšie vysoké ocenenie – pochvalu poverenou riaditeľkou školy, získala Emma Brontvayová z 5. E. Pochvaly udelili aj triedni učitelia. V 5. E Marianne Lipárovej a Viktórii Rosinovej, v 5. F Ivane Bušovej, Jane Hlinkovej, Alžbete Kulichovej, Martinovi Nagyovi a Zuzane Laure Polkovej.

Nechýbali ani spomienkovo-rozlúčkové slová samotných maturantov, či odovzdávanie žezla, na ktorom sa počet zelených stúh opäť rozrástol, do rúk budúcim piatakom. Slávnosť ukončila študentská hymna.

Lucia Vlčeková, Filip Kuzma (3. F)

Popradskí gymnazisti si prevzali maturitné vysvedčenia
17
Galéria

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Spojená škola, Ul. D. Tatarku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM