Peter Simon Iné športy

Piaty ročník Dobšinskej desiatky: Víťazom sa stal olympijský reprezentant Martin Bajčičák

Run Team LKVD Dobšiná a Horská chata Stará Horáreň usporiadali už 5. ročník obľúbených bežeckých pretekov s názvom Dobšinská Desiatka s podtitulom Majstrovstiev okresu Rožňava v krose. Štartovalo až rekordných 121 bežcov.

Ilustračný obrázok k článku Piaty ročník Dobšinskej desiatky: Víťazom sa stal olympijský reprezentant Martin Bajčičák
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie sa uskutočnilo v sobotu, 20. septembra a štart bol hromadný o 11:00 hod. pred Horskou chatou Stará Horáreň. Aj napriek nie veľmi priaznivému počasiu prebehol pretek veľmi úspešne. Myšlienkou organizovania bežeckých pretekov bolo spočiatku oživiť športového ducha v regióne, čo sa im v túto sobotu znovu podarilo. Ich slová potvrdili aj samotní účastníci, ktorí podujatie ohodnotili na výbornú.

Zahviezdil olympijský reprezentant v behu na lyžiach

V tomto ročníku štartovalo rekordných 121 bežcov. Trať bola vedená v okolí Lányiho Huty v dvoch okruhoch – 7 a 3 km. Povrch trate bol pestrý a tvorila ho 4/5 lesná cesta a 1/5 asfaltový povrch s členitým terénom. O najlepší čas a prvenstvo sa postaral Martin Bajčičák z ŠK Štrbské Pleso s časom 0:36:20,7. Rekord Dobšinskej desiatky, ale naďalej drží Andrzej Dlugosz, s časom: 0:34:55. Tak ako v predchádzajúcich ročníkoch, aj teraz malo toto obzvlášť obľúbené podujatie podporu. V piatom ročníku Dobšinskej desiatky sa jej ujal olympijský medailista, zápasník Jozef Lohyňa a víťaz Dobšinskej Desiatky 2014, spomínaný Bajčičák.

Nechýbal bohatý sprievodný program

Podujatie bolo bohaté aj na sprievodnú gastronomickú časť, ktorými bolo grilovanie klobás a šťavnatého mäsa, či chutný guláš. Pre deti boli pripravené detské kategórie behu ale aj štafeta s rodičmi. Po vyhlásení výsledkov na prítomných divákov čakala tombola, do ktorej sponzori venovali hodnotné ceny. Na bezproblémový priebeh podujatia tento rok dohliadali aj členovia Slovenského Červeného kríža a Mestská polícia Dobšiná.
Pozrite si výsledky preteku a fotogalériu, ktorá vám priblíži, ako to na Dobšinskej Desiatke 2014 vyzeralo.

TOP 10

1. Bajčičák Martin (1976) ŠK Štrbské Pleso
2. Tomeček Radovan (1994) TJ Obal Servis Košice
3. Pockľan Ján (1973) ŠK Hrachovo Erdinger
4. Koristek Ján (1996) LK Detvianska Huta
5. Tuka Ondrej (1991) SKI Jablonné nad Nisou
6. Petrovič Matej (1995) CCL Levoča
7. Segeč Andrej (1994) SKI TEAM JASE Látky
8. Nociar Ján (1996) LK Detvianska Huta
9. Rajniak Michal (1989) TJ Tatran Hybe
10. Haviarik Jakub (1996) Rožňava

Zdroj: mesto Dobšiná

Piaty ročník Dobšinskej desiatky
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM