Peter Handzuš Iné športy

Pitoňákovci sú stále vo forme. Pre Curling Club Poprad získali siedmy majstrovský titul

V nedeľu sa v curlingovej hale v Bratislave - Ružinove odohralo finále slovenskej curlingovej ligy. Za posledných osem rokov sa siedmykrát s titulu tešil popradský Curling Club.

Ilustračný obrázok k článku Pitoňákovci sú stále vo forme. Pre Curling Club Poprad získali siedmy majstrovský titul
Zdroj: Dnes24.sk

Tohto roku to bolo pre bratov Pitoňákovcov opäť ťažšie ako minulý rok. Zápasy základnej časti a play-off boli veľmi vyrovnané. Po úvodných štyroch kolách boli v tabuľke na predposlednom mieste a už skoro nikto neveril, že sa môžu prebojovať do štvorčleného play-off.

„Druhú polovicu ligy sme ale zabojovali a desiatimi výhrami v rade sme sa dostali na čelo tabuľky. Úroveň ligy išla výrazne nahor,“ povedal na úvod kapitán družstva Pavol Pitoňák.

Posledný zápas zvládli na výbornú

Finálový súper Popradčanov sa dokonca posilnil bývalým reprezentantom Českej republiky Vítom Nekovaříkom. Ten získal slovenské občianstvo len minulý týždeň.

„Zápas sme nezačali dobre. Po chybách sme po prvom ende prehrávali 0:1. Potom sme ale na súpera začali vyvíjať obrovský tlak, ktorému sa nedokázal ubrániť. Konečný výsledok 10:1 v náš prospech potvrdzuje, že sme boli jednoznačne lepší. Preplnené hľadisko bratislavskej curlingovej haly oceňovalo naše akcie búrlivým potleskom,“ konštatoval spokojný kapitán družstva.

Finálový zápas sa mal odohrať na 10 endov. Súper po siedmom odohratom ende skonštatoval, že už nemôže zvíťaziť. Podaním rúk predčasne ukončil zápas a členovia popradského Curling Clubu mohli začať oslavovať.

„Náš bratislavský súper sa prebojoval do finále po prvýkrát. Opäť zavážilo , že Popradčania majú odohratých viac takýchto napínavých zápasov aj z európskeho fóra a preukázala sa väčšia skúsenosť družstva. Víťazstvom sme potešili našich fanúšikov, ktorý prišli na finálový zápas do Bratislavy v hojnom počte,“ uzavrel František Pitoňák.

Finále:

Curling Club Poprad – Gurerera Bratislava 10:1 (-1,1,1,4,1,1,2)
Súrodenci Pitoňákovci (Pavol, František, Peter, Tomáš) budú v novembri reprezentovať Slovensko na Majstrovstvách Európy vo švajčiarskom Champery. (apc)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM