Peter Handzuš Hokej

Platil dostal od Popradu nadštandardnú ponuku

Podľa riaditeľa klubu českej Tipsport extraligy HC Vagnerplast Kladno Milana Volfa je za odchodom ich obrancu Jana Platila na skúšku do HK Poprad nadštandardná ponuka slovenského extraligistu.

„Dostal nadštandardnú, veľkorysú ponuku. Sme s ním dohodnutí na návrate do Kladna, pokiaľ by niečo nefungovalo. Ale brániť v odchode sme mu nechceli aj preto, že na Slovensku je ligová súťaž o mesiac dlhšia ako u nás, čo je pre Honzu veľké plus vzhľadom na to, že nemohol pre zranenie dlhý čas hrať,“ skonštatoval pre internetovú stránku českého extraligistu Milan Volf.

Český hokejový obranca Jan Platil (nar. 9. februára 1983) má skúsenosti z Kontinentálnej hokejovej ligy (Traktor Čeľabinsk), fínskej, ruskej a českej hokejovej ligy, ako aj nižších zámorských súťaží. V roku 2007 reprezentoval Česko na majstrovstvách sveta. Dvadsaťsedemročný Platil je povestný svojim tvrdým štýlom hry. Od novej posily HK Poprad sa očakáva najmä plnenie defenzívnych úloh pred blížiacim sa play-off. Podľa informácií zverejnených na klubovej internetovej stránke, o prípadnom angažovaní Jana Platila sa v Poprade rozhodne v najbližších dňoch. Nová posila HK Poprad v zadných radoch si odkrútila svoj slovenský extraligový debut vo štvrtok na martinskom ľade (2:1), najbližšie by mala nastúpiť na prvý domáci zápas v drese „kamzíkov“ proti Košiciam v utorok 28. decembra 2010.

Zdroj: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM