Monika Vengrínová Kultúra

Ples vo Vysokých Tatrách bude vo svetovom štýle. Vstupenky sa vypredali za dva dni

Šestnásty ročník Plesu primátora Vysokých Tatier sa uskutoční už o tri týždne a v regióne pôjde o ples roka. Svojím charitatívnym poslaním, organizáciou i programom je totiž zaradený medzi desať najrenomovanejších plesov na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Ples vo Vysokých Tatrách bude vo svetovom štýle. Vstupenky sa vypredali za dva dni
Foto: Monika Vengrínová

8. februára si ho tak v Tatranskej Lomnici bude môcť vychutnať každý, kto si stihol kúpiť vstupenku. Tie sa vypredali do 48 hodín po zverejnení pozvánky na stránke mesta Vysoké Tatry. Ich majiteľmi sa však nestali len Tatranci či Popradčania, na ples sa chystajú dámy a páni z celého Slovenska, mnohé z lístkov dokonca poputovali až do Čiech.

Práve pre veľký záujem a popularitu, ktorú ples za posledné roky získal, si jeho organizátori dali znova poriadne záležať na výbere programu. „Okrem českého nezameniteľného Draculu, Daniela Hůlku, sa môžu hostia tešiť na ochutnávku svetovej hudobnej scény. Premiérovo zavíta na Slovensko populárna americká skupina deväťdesiatych rokov No Mercy. Ďalšou hudobnou lahôdkou bude vystúpenie temperamentného tria American Divas. Famóznu spevácku šou exotických krások obdivovali minulý rok aj hostia XII. ročníka Plesu v opere,“ predstavuje ťaháky plesu Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Región Vysoké Tatry.

Návštevníci plesu si tak budú môcť zatancovať na hity čokoládových vokalistiek Natasche Wright, Dellenor Miles a Dorothey Fletcher, ktoré spolupracovali s umelcami hviezdnych mien ako Stevie Wonder, Chris Rea, Ray Charles, Whitney Houston, Michael Bolton, Luther Vandros, Mariah Carey, Janet Jackson či s kráľom popu Michaelom Jacskonom.

„Každý rok chceme na ples priniesť niečo atraktívne a nové. Napriek veľmi pozitívnym ohlasom sa snažíme latku pozdvihnúť vždy ešte o kúsok vyššie a verím, že sa nám to podarí aj tento krát,“ vysvetlil výber programu organizátor plesu Róbert Karas z agentúry Key Art Agency.

Tatranský ples však má okrem zábavnej funkcie aj dôležitejšie poslanie. Výťažok z neho poputuje tým, ktorí to skutočne potrebujú. Primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš ho každoročne venuje na charitatívne účely. „Ples takýmto spôsobom pomáha zdravotne postihnutým Tatrancom, sociálne slabším rodinám a deťom. Z časti jeho výťažku sa môžu každoročne tešiť i miestni športovci či umelci,“ dodáva Maťašovská.

Ples vo Vysokých Tatrách bude vo svetovom štýle. Vstupenky sa vypredali za dva d
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM