Monika Vengrínová Rôzne

Po dlhých mesiacoch sme sa konečne dočkali: V centre Popradu opäť vyrástli letné terasy

Jar je v plnom prúde a slnečné lúče lákajú von Popradčanov čoraz častejšie. Vedia to aj majitelia prevádzok v centre mesta, ktorí pre ľudí postavili letné terasy a posedenia.

Ilustračný obrázok k článku Po dlhých mesiacoch sme sa konečne dočkali: V centre Popradu opäť vyrástli letné terasy
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Nejeden Popradčan si teplé dni v našom meste automaticky spojí aj s chvíľami posedenia na letných terasách podnikov. Ako sme sa presvedčili na vlastnej koži, tešiť sa na ne môžeme aj tento rok. Ak sa totiž v týchto dňoch prejdete centrom Popradu, všimnete si, že terasy tu vyrástli ako huby po daždi.

„V tejto chvíli evidujeme päťnásť žiadostí o prevádzku terás, a to predovšetkým v centre mesta. Ďalšie žiadosti očakávame s príchodom teplejších dní,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že ešte preto nie je jasné, koľko staronových i nových terás pribudne.

Ako hovorca ďalej informoval, v minulom roku bolo v Poprade povolených 33 letných terás. Tie však prevádzkarov aj niečo stoja. „Poplatok za záber verejného priestranstva je 0,35 eur na meter štvorcový na deň,“ objasnil Galajda a dodal, že mesto neumožní prenájom verejného priestranstva na umiestnenie terás subjektom, ktoré majú dlh voči mestu za nezaplatené zábery priestranstva z uplynulého obdobia.

Terasy vyrastajú ako huby po daždi: Takto to aktuálne vyzerá v centre mesta
11
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM