Martin Sýkora Správy

Po dvoch rokoch ožila fontána na sídlisku: Konečne slúži pôvodnému zámeru

Mesto Poprad uviedlo do prevádzky prvé dve z troch fontán, ktoré prevádzkuje. Očakávané bolo spustenie fontány na sídlisku Juh pri Kostole sv. Cyrila a Metoda.

Ilustračný obrázok k článku Po dvoch rokoch ožila fontána na sídlisku: Konečne slúži pôvodnému zámeru
Zdroj: Mesto Poprad

Atypická fontána v tvare kvetu bola mimo prevádzky dva roky. Spôsobili to prívalové dažde, ktoré úplne poškodili riadiaci systém fontány a následne aj jej čerpadlá.

„Na jeseň minulého roka boli odborne spôsobilou firmou poškodené prvky vymenené a v snahe minimalizovať možnosť opätovného zaplavenia technológie bola betónová šachta vyústená nad úrovňou terénu. Oprava fontány stála spolu 19 985,04 eur. V testovacom režime bola fontána odskúšaná už v októbri 2016 a následne zazimovaná. V pondelok 1.mája o 9:00 bola fontána na sídlisku JUH opäť spustená do riadnej letnej prevádzky,“ uviedla Iveta Borňáková z odboru správy majetku MsÚ v Poprade.

Samospráva zároveň vyzýva rodičov, aby zvýšili dozor nad ratolesťami hrajúcimi sa v blízkosti tejto fontány. Deti bez dozoru často vstupujú priamo do stredu fontány a riskujú zranenie pri možnom páde na šmykľavom povrchu a kontakte s tryskami fontány.

Voda vo fontáne nie je pitná.

Okrem fontány na sídlisku JUH bola do prevádzky uvedená aj fontána na Námestí sv. Egídia. Posledná mestská fontána – mimoriadne obľúbená chodníková fontána nachádzajúca sa pred Arénou Poprad – je na prevádzku pripravená a fungovať začne v priaznivejších poveternostných podmienkach.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM