Rôzne

Po horúčavách príde zmena: Cez víkend nás čaká vytúžené ochladenie

Posledné dni patria na Slovensku tropickým horúčavám. Už vo štvrtok by mali teplomery ukazovať až + 37 stupňov. Čaká nás však vytúžená zmena.

Ilustračný obrázok k článku Po horúčavách príde zmena: Cez víkend nás čaká vytúžené ochladenie
Zdroj: TASR

Kto z vás si počas uplynulých dní povedal, že by si želal aspoň mierne ochladenie? Pokiaľ ste tak spravili aj vy, máte dôvod na radosť. Po tropických horúčavách má už onedlho prísť krátkodobé, no výrazné ochladenie.

Extrémne teploty majú narastať až do štvrtka, kedy sa majú teplomery ustáliť na hodnote +37 °C. V piatok však nastane zlom.

„Výraznejšie ochladenie nás čaká počas piatku, kedy do našej oblasti dorazí studený front. Od západu sa počas piatku začne ochladzovať a teploty pôjdu výraznejšie nadol,“ informuje portál imeteo.sk.

Najvýraznejšie ochladenie by sme mali pocítiť v sobotu. „Zatiaľ čo vo štvrtok budú teploty dosahovať od +32 do +37 °C, v sobotu to už bude podstatne menej. Denné maximá v prvý víkendový deň dosiahnu +23 až +29 °C, na východe bude ešte teplejšie, do +32 °C,“ dodáva portál.

Dlho sa však z príjemnejšieho počasia tešiť nebudeme. „Už v nedeľu bude cez +30 °C aj na západe Slovenska a teploty budú opäť každým dňom stúpať,“ informuje imeteo.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM