Martin Sýkora Samospráva

Po novom si odskočíte do mestského: Verejné toalety už spravuje mesto

Potreba verejných toaliet sa naplno prejavila počas organizovania letných festivalov a iných masových podujatí. Súkromný subjekt nahradila v správa samospráva.

Ilustračný obrázok k článku Po novom si odskočíte do mestského: Verejné toalety už spravuje mesto
Zdroj: Dnes24.sk

Verejné toalety na Námestí sv. Egídia v Poprade prevzala do svojej prevádzky popradská samospráva od začiatku septembra. Hlavným dôvodom bolo zabezpečenie týchto služieb v rozsahu zodpovedajúcom potrebám návštevníkov centra podtatranského mes­ta.

Úprava prevádzkových hodín

V minulosti sa vedenie mesta stretávalo so sťažnosťami zo strany občanov, ktorí požadovali, aby boli verejné toalety otvorené dlhšie, najmä počas kultúrnych podujatí, ktoré sa odohrávajú na popradskom námestí. Otváracie hodiny boli oproti pôvodnému času počas pracovného týždňa predĺžené o hodinu.

„Verejné toalety sú tak k dispozícii denne od 9:00 do 18:00 hod, v sobotu od 9:00 do 17:00 hod. Novinkou je aj prevádzka v nedeľu v čase od 10:00 do 17:00 hod,“ priblížil komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Doplnil, že počas kultúrno-spoločenských podujatí v centre mesta bude prevádzková doba toaliet prispôsobená podľa konkrétnych požiadaviek.

PREČÍTAJTE SI AJ: Verejné záchody bude prevádzkovať mesto: Poprad odmietol dotáciu

Ľudia si radšej odskočili do Fóra

Prevádzku verejných toaliet na námestí doposiaľ zabezpečovala samospráva prostredníctvom spoločnosti, ktorá odkúpila pôvodný objekt s podmienkou, že v ňom bude prevádzkovať tieto služby. Toalety na námestí po otvorení nákupného centra navštevuje čoraz menej ľudí. Preto spoločnosť požiadala o navýšenie dotácie.

Samospráva každý rok prispievala na chod prevádzky sumou 4 000 eur. Druhým riešením spoločnosti bolo, aby mesto vzalo toalety do prevádzky a ich chod zabezpečovalo samo. Poslanci odsúhlasili prevádzku verejných toaliet vo vlastnej réžii.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM