Správy

Po studenom rekorde opäť ochladenie: Sneženie aj v nižších polohách Tatier

Kým pred rokom sme pomaly chystali plavky kvôli vysokým teplotám, tohtoročný máj je o poznanie iný.

Ilustračný obrázok k článku Po studenom rekorde opäť ochladenie: Sneženie aj v nižších polohách Tatier
3
Galéria
Zdroj: vt.sk

Len v piatok sme vás informovali o rekorde, ktorý bol nameraný priamo v Poprade: Zo štvrtka na piatok piatok 22. mája tu meteorológovia namerali –4,3 stupňa Celzia. V Poprade tak bol prekonaný rekord z roku 1951.

Zdá sa, že počasie v tomto trende neprekvapuje ani v nasledujúcich dňoch. Podľa portálu iMeteo sa sneženie na tatranských štítoch presunulo z obvyklých výšok aj do nižších polôh.

Na Slovensku sa včera ochladilo a hranica sneženia klesla na zhruba 1700 m n. m. Snehové zrážky sa počas včerajška objavili na viacerých miestach vo Vysokých aj Nízkych Tatrách. Včera a dnes ráno sa Tatry na mnohých miestach, najmä v najvyšších polohách, zabeleli,“ informuje portál.

Podľa iMetea snežilo napríklad na Lomnickom štíte, Lomnickom Sedle či Skalnatom Plese. V Nízkych Tatrách sa snehové zrážky objavili na Chopku či na Konskom Grúni.

„Aktuálne v našich horách panuje zamračené počasie a na niektorých miestach sneží naďalej,“ dodávajú odborníci na počasie zo spomenutého webu, pričom hranica sneženia vraj môže klesnúť aj na 1500 m n. m.

Májové sneženie aj v nižších polohách Tatier
3
Galéria
Zdroj: vt.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM