Monika Vengrínová Správy

Počas leta posilnené spoje: Poschodovým retroautobusom sa prevezieme už aj cez víkendy a sviatky

Vzhľadom na skúsenosti z minuloročnej sezóny, sa mesto Poprad v spolupráci s popradskou SAD-kou, rozhodlo toto leto posilniť linku číslo 8, ktorá turistom i domácim ponúka zoznamovaciu jazdu mestom. Kedy a za koľko sa môžeme previezť?

Ilustračný obrázok k článku Počas leta posilnené spoje: Poschodovým retroautobusom sa prevezieme už aj cez víkendy a sviatky
Foto: Marián Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Mesto Poprad v spolupráci so SAD Poprad sa so začiatkom letnej turistickej sezóny rozhodlo pristúpiť k sezónnemu posilneniu linky č.8 Objav/Discover Poprad o ďalšie dva spoje. Stalo sa tak na základe skúseností a požiadaviek turistov z minuloročnej sezóny,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

K tradičným dopoludňajším časom preto pribudnú spoje aj v popoludňajších hodinách, dokonca aj cez víkendy a štátne sviatky. Modrý poschodový retro autobus, ktorý je na túto linku nasadený, tak bude od 9.júla do 31.augusta vychádzať z autobusovej stanice vždy v pondelok, stredu a v piatok o 10.00 a o 16.00 hodine a v sobotu, nedeľu a počas štátnych sviatkov v čase o 14.00 hodine.

„Linka č.8 ponúka turistom 45 minútovú zoznamovaciu jazdu, počas ktorej ich prevezie cez Veľkú, Spišskú Sobotu, Matejovce a časť centra mesta. Cestujúci majú zároveň k dispozícii audiosprievodcu históriou a súčasnosťou mesta Poprad v slovenskom a v anglickom jazyku,“ informoval hovorca mesta.

Cestovné na linke je rovnaké ako v MHD, to znamená 0,70€ pri platbe v hotovosti a 0,50€ pri platbe čipovou kartou. Otvoreniu linky predchádzalo doplnenie dopravného značenia umožňujúce plynulý prejazd jednotlivými úsekmi, najmä niektorými úzkymi uličkami a Námestím sv. Egídia.

So sloganom Objav/Discover Poprad majú návštevníci Popradu počas letnej turistickej sezóny od 13.júna k dispozícii aj turistický vyhliadkový vláčik premávajúci medzi centrom mesta, Aquacity Poprad a Spišskou Sobotou. Rovnako ako doubledecker má aj vláčik nainštalovaného audiosprievodcu históriou a súčasnosťou mesta Poprad v slovenskom a anglickom jazyku.

Vláčik vyráža na vyhliadkové jazdy zo západnej časti Námestia sv. Egídia zo zastávky neďaleko Mestskej informačnej kancelárie mesta Poprad. „Premáva denne okrem stredy vždy o 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00 hod. Ďalšie zastávky má vláčik pri centrálnej fontáne na Nám. Sv. Egídia, pri Aquacity a na Sobotskom námestí,“ dodal Galajda s tým, že cestovné je vo výške jedno euro na osobu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM