Martin Sýkora Správy

Počasie komplikuje dopravu pod Tatrami: Sneh a ľad vyhadzujú autá z ciest

Kašovitý sneh, ktorý neustále na cestách pribúda robí motoristom problémy. Najhoršia situácia je v okresoch Stará Ľubovňa a Kežmarok. Lepšie to nie je okolo Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Počasie komplikuje dopravu pod Tatrami: Sneh a ľad vyhadzujú autá z ciest
3
Galéria
Foto: Martin Golein Tatry-SOS

Na cestách druhej a tretej triedy sa vo vyšších polohách môže vyskytovať aj vrstva utlačeného posypaného snehu do štyroch centimetrov.

Vplyvom nárazového vetra sa na niektorých cestách tvoria snehové jazyky a záveje.

So zníženou viditeľnosťou treba počítať v okrese Stará Ľubovňa a Kežmarok. Ľubovniansky hrad v súvislosti s nepriaznivým počasím na svojom oficiálnom Facebooku informuje návštevníkov, že pre poľadovicu ho museli dnes zatvoriť.

V utorok (27.12.) cestári v Prešovskom kraji posypali inertným materiálom 2751 kilometrov (km) a soľou 5533 km cestných komunikácií. „Na území kraja bolo počas pondelka nasadených spolu 105 mechanizmov. Tie odhrnuli sneh na takmer 11.700 km ciest, z toho najviac v okrese Poprad – 4195 km a najmenej vo Vranovskom okrese – 200 km,“ hovorí informácia od Jaroslava Štofka zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kra­ja.

Pod Tatrami je na viacerých miestach potrebné zvýšiť opatrnosť. Najrizikovejší je úsek z Podolínca smerom na Kežmarok, kde sa viacero áut ocitlo mimo vozovky.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM