Martin Sýkora Kultúra

Počasie má priať víkendovým podujatiam: Kam sa pod Tatrami vyberiete vy?

Nadchádzajúci víkend sa pod Tatrami i v Tatrách uskutoční viacero zaujímavých podujatí. Ak neviete, ako ho strávite, nechajte si poradiť našim krátkym výberom!

Ilustračný obrázok k článku Počasie má priať víkendovým podujatiam: Kam sa pod Tatrami vyberiete vy?
Zdroj: pixabay.com

Piatok

Poprad

19:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
DOMINIKA TITKOVÁ & FRIENDS / LATINO KONCERT

Táto svieža a energická kapela pôsobí na hudobnej scéne od roku 2009. Na čele tohto mladého inovatívneho zoskupenia je speváčka a saxofonistka D. Titková. Jednotliví členovia kapely majú za sebou spoluprácu s mnohými známymi osobnosťami a skupinami. Ich repertoár pozostáva z kreatívneho prevedenia mnohých rytmických a známych skladieb, ktoré sú fúziou poznaného s novým a nečakaným. Čaká Vás – hlboký umelecký zážitok, originalne aranžmány, energia a interakcia s publikom.

Stará Ľubovňa

15:00 Park na Námestí generála Štefánika
KULTÚRNE LETO V STAREJ ĽUBOVNI

Samospráva pripravila kultúrny program, ktorý zaujme hlavne deti.
15:00 Kúzelnícka show s kúzelníkom Wolfom
16:30 Duchoňovci
17:30 Danny & The Company
18:30 Ladydi
19:30 VajkreS

Zdroj: TASR

Sobota

Poprad

10:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
KÚZELNÍK WOLF / SRANDA BANDA

Pripravte sa, priatelia, valí sa na Vás tornádo! Sranda Banda show je komediálna Family show, v ktorej sa miešajú krásne bábky, výborná bruchovravecká technika a trefný multivrstvový humor. Neinfantilné energické divadlo je popretkávané gagmi tak, aby pobavilo celú rodinu. Show je absolútne unikátna a nikde inde v Čechách a na Slovensku ju neuvidíte.

8:00 – 14:00 Parkovisko pri Bille
BLŠÍ TRH A ZBERATEĽSKÁ BURZA STAROŽITNOSTÍ
Klub Veličanov a mesto Poprad pripravili pre verejnosť ďalší zo série populárnych blšákov spojených so zberateľskou burzou starožitností. Vítané sú všetky zberateľské odbory, na mieste je možnosť posúdenia starožitností odborníkom.

20:00 Námestie v Spišskej Sobote
HASIČSKÁ SÚŤAŽ O POHÁR PRIMÁTORA MESTA POPRAD

Veľmi obľúbené podujatie, spojené s gulášom a dobrou náladou.

Vysoké Tatry

16:00 Nový Smokovec – areál Kúpeľov, a.s.
BB COUNTRY

Koncert country kapely z Prešova, ktorý pripravilo oddelenie kultúry a športu tatranskej samosprávy.

17:30 Nový Smokovec – areál Kúpeľov, a.s.
MICHAL TUČNÝ REVIVAL BAND

Spomienka na legendu českej country scény v podaní kapely z Frýdku – Místku (Česká republika).

Hniezdne

Nestville
NESTVILLE CHOPPER FEST
V Hniezdnom sa stretnú milovníci a priaznivci motoriek chopper. Podujatie sa bude konať už jubilejný piaty raz. Ide o zraz motorkárov, každoročne je podujatie navštevované celými rodinami, ktoré obdivujú krásu motoriek a životný štýl motorkárov.

Zdroj: TASR

Nedeľa

Poprad

15:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
BALKAN SAMBEL / PROMENÁDNY KONCERT

Hoci odrazovým mostíkom tvorivosti Balkan samblu je predovšetkým tradičná hudba balkánskych kultúr, v nemalej miere má táto kapela zaostrené aj na našu ľudovú pieseň, či na hudbu vážnu, alebo jazzovú. Polyžánrové skúsenosti jej členov umožňujú neviazané spájanie s naoko nezlučiteľnými hudobnými štýlmi. V neposlednom rade, zvukovosť ansámblu oživujú najrôznejšie exotické nástroje balkánskej a blízkovýchodnej hudby. Vo vystúpeniach tejto kapely sa snúbi energia živelného prejavu s inteligentným humorom originálnej hudobnej reči. Balkan sambel prehovára rovnako intenzívne k zábavy chtivému, ako i k náročnému divákovi. Táto hudba Vás zaručene nenechá sedieť na stoličkách!

Vysoké Tatry

16:00 Tatranská Lomnica – mestský park
THE CROWD & ALLAN MIKUŠEK

Koncert country kapely z Púchova s hosťujúcou žijúcou legendou slovenskej country scény.

19:30 Tatranská Lomnica – pred Hotelom Lomnica
SYMPHONY NIGHT

V sprievode Top Big Bandu koncert osobností slovenskej populárnej hudby. Účinkujú: Buranowski, Adam Ďurica, Peter Lipa a Sima Martausová

Foto: Peter Handzuš

Ťahák víkendu

Posledný júlový víkend patrí na hrade Ľubovňa Hradným slávnostiam. Tie štartujú v piatok a návštevníci sa môžu počas všetkých troch dní tešiť na špeciálny program, počas ktorého im predstavia historickú udalosť – „Keď sa kráľ z víťaznej bitky na hrade zastaví“. Od piatka do nedele 29. júla vždy o 11., 13., 15. a 16.30 hod. uvidia návštevníci návrat kráľa Jána III. Sobieskeho z víťaznej bitky pri Viedni, kde porazil Turkov a zabránil im tak v postupe do Európy. V hlavnom programe vystúpia Małopolska choręgiew husarska z Krakova, šermiarska skupina Bojník z Bojníc, tanečné zoskupenie ShadenProfi a sokoliari sv. Bavona zo Štiavnických Baní. „Okrem toho sa naši návštevníci môžu v rámci piatkovej večernej prehliadky so štyrmi vstupmi od 21. do 21.45 h tešiť aj na jedinečnú ohňovú šou a tieňohru v podaní skupín Bojník a ShadenProfi,“ upozornil riaditeľ Ľubovnianskeho múzea Dalibor Mikulík s tým, že sledovať bude možné v tento večer aj zatmenie Mesiaca.

Víkend, bohatý na podujatia, vyvrcholí rytierskym turnajom v Stredovekom vojenskom tábore. Návštevníkov prenesie do čias minulých, keď ešte platili rytierske cnosti a česť bola viac ako život. Udatní bojovníci a bitkami zocelení rytieri budú priamo pred očami divákov predvádzať svoju šikovnosť a obratnosť nielen v rytierskych turnajových disciplínach. Rytiersky historický súboj sa bude v sobotu a v nedeľu o 14.30 hod. konať na počesť príchodu Žigmunda Luxemburského a Vladislava II. Jagelovského na hrad Ľubovňa. Po oba dni o 17. hodine je pripravený aj lovecký turnaj na koňoch.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM