Martin Sýkora Krimi

Pod Tatrami horelo: Polícia vyčíslila škody na desaťtisíce eur

V uplynulých dňoch bolo pod Tatrami horúco. Nejde však o počasie, ale o oheň, ktorý ničil v podtatranských obciach ľuďom majetok, našťastie nie životy.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami horelo: Polícia vyčíslila škody na desaťtisíce eur
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Okrem policajtov mali čo robiť aj príslušníci hasičského zboru, ktorý zachraňovali, čo sa dalo. Veľa sa však už zachrániť nedalo, o čom svedčia dva prípady z uplynulého víkendu.

Zhorel prívesný vozík, bicykel i motorka

Len pár minú pred polnocou v piatok na linku 112 bolo oznámené, že v obci Vlková, za jedným z obytných domov došlo k požiaru. „Horela drevená garáž, v ktorej sa nachádzal prívesný vozík, motorka, horský bicykel a rôzne náradie. Požiar úplne zničil celú garáž aj s uvedenými vecami. 30-ročnému majiteľovi vznikla škoda, ktorá bola vyčíslená na 2 540 eur,“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove (KR PZ). Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Kežmarku na základe tejto udalosti začal v prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci.

PREČÍTAJTE SI AJ: Nehoda s vážnymi zraneniami: Vodičovi Dávidovi (18) hrozí väzenie

Požiar v saune v jednom z hotelov v Starej Lesnej

Nepríjemnú víkendovú noc majú aj majitelia a hostia z prevádzky v Starej Lesnej. V sobotu v nočných hodinách došlo k požiaru v priestoroch jedného z hotelov. „Následným vyšetrovaním na mieste činu bolo zistené, že požiar vo wellness časti pravdepodobne vznikol v priestoroch fínskej sauny. V jeho dôsledku došlo k poškodeniu a zadymeniu priestorov sauny i bazénovej časti. Škody majiteľ odhadol na 95 000 eur,“ dodala Migaľová. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Vyšetrovateľ v Kežmarku začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na dva až päť rokov.

PREČÍTAJTE SI AJ: V Tatrách spadla časť električkového mosta: Doprava na trati je prerušená

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM