Martin Sýkora Rôzne

Pod Tatrami máme skutočnú elitu: Popradskí hasiči sú najlepší na Slovensku!

V utorok (9.10.) sa v Dubnici nad Váhom začal 46. ročník Majstrovstiev Slovenskej republiky v hasičskom športe. Medzi najlepšími opäť nechýbali ani Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami máme skutočnú elitu: Popradskí hasiči sú najlepší na Slovensku!
12
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Prvou súťažnou disciplínou, ktorá odštartovala 46. ročník Majstrovstiev Slovenskej republiky v hasičskom športe, bol beh na 100 m cez prekážky, v ktorej sa na prvom mieste umiestnil a titul majstra Slovenska získal Marián Rerko z OR HaZZ v Poprade, ktorý dobehol do cieľa s časom 16,07 s. Druhé miesto si vybojoval Dávid Kalužník z OR HaZZ v Žiline s časom 17,05 s Na treťom mieste sa umiestnil Ľubomír Lörinčík z OR HaZZ v Lučenci s časom 17,09 s.

Medzi profesionálnymi hasičmi, ktorí štartovali v disciplíne beh na 100 m cez prekážky, súťažilo aj 9 dobrovoľných hasičov – členov DHZO. Prvé miesto s časom 17,49 s získal dobrovoľný hasič Richard Bujna z DHZ Turčianske Teplice. Na druhom mieste sa umiestnil Marián Lorinc z DHZ Smižany s časom 17,49 s a bronzovú medailu si odniesol Marek Šebest z DHZ Vikartovce s časom 18,40 s.

Zdroj: Hasičský záchranný zbor

V rámci majstrovstiev pokračoval program druhou súťažnou disciplínou, ktorou bola štafeta 4 × 100 metrov s prekážkami, v ktorej sa na prvom mieste umiestnili a titul majstrov Slovenska získali hasiči z OR HaZZ v Poprade, ktorí do cieľa dobehli s časom 61,55 s. Na druhom mieste sa umiestnilo družstvo z OR HaZZ v Martine s časom 61,93 s. Na treťom mieste sa umiestnili pretekári z OR HaZZ v Kežmarku, ktorí dosiahli čas 64,33 s.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM