Martin Sýkora Správy

Pod Tatrami privítame svetovú špičku v kráľovskej rybárskej disciplíne

Tri regióny Slovenska – Liptov, Spiš a Orava, privítajú od utorka (5. 9.) do nedele (10. 9.) svetovú špičku v kráľovskej rybárskej disciplíne - v love rýb udicou na umelú muchu.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami privítame svetovú špičku v kráľovskej rybárskej disciplíne
Zdroj: Dnes24.sk

Tri desiatky reprezentačných družstiev z celého sveta si zmerajú sily na 37. majstrovstvách sveta dospelých v love rýb udicou, kategória mucha. Ako informoval tajomník Rady Slovenského rybárskeho zväzu (SRZ) v Žiline Ľuboš Javor, majstrovstvá sveta sa budú konať na riekach Váh, Belá, Poprad, Orava a na vodnom diele Palcmanská Maša – Dedinky.

Spoluorganizátormi podujatia sú základné organizácie SRZ Dolný Kubín, Liptovský Hrádok, Svit a Liptovský Mikuláš. Usporiadaním majstrovstiev sveta poverila Slovensko svetová organizácia športového rybolovu (C.I.P.S.) na svojom kongrese v apríli 2015 v Mexiku.

„Hlavný štáb majstrovstiev sveta bude v hoteli Permon v Podbanskom, samotné preteky budú od 7. do 9. septembra. Revíry, na ktorých sa bude chytať, sme zarybnili pstruhom dúhovým, pstruhom potočným a lipňom tymianovým. Robili sme všetko pre to, aby boli účastníci majstrovstiev spokojní. Na štart sa postavia ‚muškári‘ z 31 štátov, celkovo bude súťažiť 30 družstiev, pretože výpravy Japonska a Mongolska prišli v menšom počte,“ doplnil Javor.

Súťažiť sa bude podľa pravidiel C.I.P.S., všetky ulovené ryby poputujú späť do vody. Po skončení majstrovstiev bude napriek tomu Rada SRZ revíry opätovne zarybňovať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM