Ľubomír Hudačko Správy

Pod Tatrami riešia problém: Došlo k prekopaniu rozvodu káblov, obec má na ľudí PROSBU

V posledných mesiacoch došlo nielen v obci, ale aj na sídlisku Lieskovec v Tatranskej Štrbe k prekopaniu rozvodu optického kábla.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami riešia problém: Došlo k prekopaniu rozvodu káblov, obec má na ľudí PROSBU
Zdroj: Obec Štrba

V Štrbe riešia delikátny problém. V posledných mesiacoch došlo nielen v obci, ale aj na sídlisku Lieskovec v Tatranskej Štrbe k prekopaniu rozvodu optického kábla.

Ním je šírená káblová televízia a obec tak má na ľudí prosbu.

”Chceme požiadať občanov, aby pred realizáciou výkopových prác v okolí bydliska, požiadali Obecný úrad v Štrbe o vytýčenie optickej káblovej siete, ktorá je vo vlastníctve obce a práce realizovali zásadne ručne,” Informuje obec Štrba.

Prípadné poškodenie optického kábla, ktoré si bude vyžadovať jeho následnú opravu, je totiž povinný uhradiť spôsobiteľ škody priamo servisnej spoločnosti pred realizáciou opravných prác.

”Táto spoločnosť v súčasnosti prevádzkuje káblový televízny rozvod v obci. V prípade, že spôsobiteľ škody náklady na opravu neuhradí, spoločnosť nezačne s realizáciou prác na odstraňovaní poruchy, čo môže spôsobiť výpadok televízneho signálu v okolí,” doplnili z vedenia obce,

Tieto opravy sú podľa vyjadrenia z obce nielen z časového, ale aj technického hľadiska náročné. Snahou je pritom zabezpečiť funkčnú prevádzku káblového televízneho rozvodu v obci k spokojnosti jej obyvateľov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM