Martin Sýkora Krimi

Pod Tatrami sa pije a jazdí: Alkohol za volantom aj s bonusom

Komu niet rady, tomu niet pomoci. Pod Tatrami sa nedeľa niesla v znamení policajných zadržaní z dôvodu jazdy pod vplyvom alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami sa pije a jazdí: Alkohol za volantom aj s bonusom
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky voči 25-ročnej Kataríne z Levoče.

Na zlom aute v zlom stave

„Katarína v nedeľu v čase o 03.37 hodine viedla osobné motorové vozidlo zn. Opel Astra v stave vylučujúcom spôsobilosť vykonávať takúto činnosť. V rodnom meste na Ul. Kežmarská cesta, pri odbočení na Ul. Predmestie, vodička nedala znamenie o zmene smeru jazdy. Policajná hliadka vozidlo zastavila a vodička bola podrobená okrem bežnej kontroly aj dychovej skúške … jej výsledok bol pozitívny, dosiahol hodnotu najmenej na 0,51 mg/l,“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove. Kataríne bola obmedzená osobná sloboda a bola umiestnená do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník na základe tejto udalosti podal návrh na podanie obžaloby.

Nevšimol si značku, nakoniec išiel za mreže

26-ročný Dominik zo Starej Ľubovne bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

„V nedeľu v skorých ranných hodinách bol Dominik ako vodič osobného motorového vozidla zn. Opel Astra, zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou a to v meste Stará Ľubovňa na Ul. Garbiarskej. Dôvodom zastavenia bola skutočnosť, že tento vodič nerešpektoval dopravnú značku zákaz zastavenia vozidla. Pri kontrole vodiča bolo zistené, že vodič má zadržaný vodičský preukaz a uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, ktorý stále trvá. Vodič bol podrobený dychovej skúške, ktorým mu bola nameraná hodnota 0,91 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,90 promile,“ dodala Migaľová. Dominik bol na mieste zadržaný a obmedzený na osobnej slobode, následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Dominikovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM