Martin Sýkora Správy

Pod Tatrami začali so zápismi prvákov do základných škôl: V Poprade s novinkou

V priebehu tohto týždňa začali v Poprade, ale aj v Spišskej Novej Vsi, Starej Ľubovni či v Levoči so zápismi prvákov do základných škôl. Rodičia majú viacero možností.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami začali so zápismi prvákov do základných škôl: V Poprade s novinkou
Zdroj: TASR

Pod Tatrami aj prípravný ročník

Poprade prišla samospráva pre zvyšujúci sa počet odkladov na zápis s novinkou na Základnej škole s materskou školou na Jarnej ulici. V prípade záujmu ponúka rodičom možnosť otvoriť v budúcom školskom roku prípravný ročník.

„Zápisy sa v Poprade konajú v jednotnom čase od 12:00 do 17:00 hod., vo výnimočných prípadoch na základe žiadosti zákonného zástupcu po dohode s riaditeľom školy môže byť dieťa zapísané aj v inom náhradnom termíne,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Miesto zápisu v príslušnej základnej škole je zverejnené na webovom sídle školy, v priestoroch materských škôl, na dverách hlavného vchodu do budovy školy a na verejne prístupných miestach. Zápisy potrvajú do štvrtka 6. apríla.

Zdroj: TASR

Začali aj v Levoči, vo Svite neskôr

So zapisovaním prvákov začali aj v Levoči na Základnej škole na Námestí Štefana Kluberta, kde môžu rodičia budúceho prváka zapísať do piatka 7. apríla v čase od 14:00 do 17:00 hod., na Základnej škole na Francisciho ulici v čase od 13:00 do 16:30 hod.

V Starej Ľubovni bude zápis prvákov na základné školy prebiehať do štvrtka 6. apríla v čase od 13:00 do 16:00 hod. V podtatranskom meste Svit budúcich žiakov prijmú až neskôr, od 24. do 26. apríla v čase od 13:00 do 16:00 hod.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM