Rastislav Búgel Hokej

Pod Zoborom bol dlho nerozhodný stav: Rozhodlo sa až v predĺžení

33. kolo najvyššej slovenskej hokejovej súťaže prinieslo zaujímavé zápolenie domácej Nitry proti tímu z Popradu. O víťazovi sa napokon rozhodlo až v predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zoborom bol dlho nerozhodný stav: Rozhodlo sa až v predĺžení
Foto: Rastislav Búgel

V úvodnej tretine videli diváci svižný hokej, no prvého gólu sa dočkali až krátko pred jej koncom, keď dve sekundy pred prvou sirénou poslal Kroták do brejku Števuliaka a ten svoj nájazd bekhendovým blafákom premenil.

V druhej tretine bojovali oba celky o každý meter ľadovej plochy a napokon v 32. minúte po veľkom nápore Nitra vyrovnala, keď sa po Stloukalovej strele dostal puk ku skúsenému Štefankovi a ten skóroval do odkrytej časti bránky hostí.

V tretej časti stretnutia si domáci vytvorili súvislý tlak, no puky z ich hokejok končili na brankárovi Popradu Kostúrovi. Ten mohol v poslednej sekunde zápasu inkasovať, nepochopiteľne vykorčuľoval z bránky a strela Štefanku z vlastného obranného pásma ju len tesne minula. Napokon sa stretnutie v riadnom hracom čase skončilo nerozhodne, a tak sa predlžovalo. V nadstavenom čase rozhodol o výhre hostí 2:1 minútu a dvanásť sekúnd pred koncom Rusnák.

HK Nitra – HK Poprad 1:2 pp (0:1, 1:0, 0:0 – 0:1)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Hráči sa chceli vytiahnuť pred výbornou návštevou, boli však trochu premotivovaní. Počas zápasu sme urobili množstvo chybných rozhodnutí, a keď to nejde v koncovke, potom sa ťažko vyhráva.“

Pavol Paukovček, tréner Popradu: „Začali sme veľmi dobre a prvá tretina bola v našej réžii. Potom bol síce súper lepší, ale veľkou túžbou sme dotiahli zápas do víťazného konca.“

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: HK Nitra - HK Poprad
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM