Podhorie Tatier ožíva. Turistov láka na zabíjačky aj na snežné psy
Príval slnečných lúčov, chuť punču, vôňa pečenej klobásky a cigánska muzika vítala turistov v obci Štôla. V sobotu tam usporiadali verejnú zabíjačku s príznačným názvom Štôlska koštofka.
Počas turistickej sezóny sa o hostí prichádzajúcich do Tatier uchádzajú aj podnikatelia a samosprávy z podhoria. Turistov sa snažia prilákať domácim prostredím a službami, ktoré pobyt v malebných podtatranských dedinkách spríjemní a spestrí.
Počas minulej soboty tak v Štôle pripravili za podpory organizácie cestovného ruchu Vysoké Tatry – Podhorie podujatie, kde si užili všetci, malí aj veľkí. Deti sa na poli nad dedinou povozili v záprahoch, ťahaných snežnými psami. Všetci mali možnosť ochutnať škvarky, klobásky, krúpy a iné dobroty z domácej štôlskej zabíjačky.
K dispozíci boli aj kvalitné syry a údeniny, vyrobené v podtatranskom regióne. A že tieto dobroty chutili, potvrdili pre Poprad 24 aj česky a anglicky hovoriaci hostia.
Dedinskú zábavu si mohli turisti, hostia, ale aj domáci užívať do večerných hodín. Podotýkame, že príjemne strávená sobota nebola vhodná pre vegetariánov ;-)
Atmosféru koštofky si môžete aspoň virtuálne vychutnať v našej videospráve.